10 Mayıs 2012 11:58

Sine Sen: Setlerde ölmek istemiyoruz

Sine Sen, Arka Sıralar dizisi setinde bir iş kazası sonucu, Sanat Yönetmeni Yardımcısı Selin Erden’in yaşamını yitirmesini yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.  Galatasaray Lisesi önünde yapılan basın açıklamasına; Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Mehmet Ali Alabora, Dev-Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, S

Sine Sen: Setlerde ölmek istemiyoruz
Paylaş

Oyuncular Sendikası Genel Başkanı Mehmet Ali Alabora basın açıklamasından önce yaptığı konuşmasında “Biz Sine Sen ve Oyuncular Sendikası olarak çalışma koşullarımızın iş güvenliği açısından sorumluluğunu alıyor ve gelecek haftadan itibaren setlerde, çalışma standartlarımızın çalışmayı başlatıyoruz” dedi. Dev Sağlık İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise iş cinayetlerinin tersanelerden inşaatlara; sağlık alanında setlere her alanda yaygınlaşmaya başladığına vurgu yaptı.

ECEL DEĞİL İŞ CİNAYETİ

Selin Erden’in ailesinin de katıldığı basın açıklamasını Sine Sen adına Selda Çiçek okudu.
Gerçekleşen kazanın rastlantı olmadığını söyleyen Çiçek, yasa dışı çalışma koşullarının sonucu yaşanan bir iş  cinayeti olduğunu belirtti. Çiçek, “Yaşadığımız iş yerlerinde mutlak suretle sigortalı çalışacağız” dedi. İlgili yasaların yürütülmesinden sorumlu kurumların, gerekli denetimlerin sağlanmasının gerekli olduğunu hatırlatan Çiçek, “Biz sinema ve dizi film çalışanları olarak üzerimize düşen sorumluluğu sendikamız aracılığıyla yapmaya hazırız” dedi. Çiçek, sözlerini “Hayalleri süsleyen bir dünyayı yaratırken hayatlarımızdan olmak istemiyoruz. Olmayacağız. Setlerde ölmek istemiyoruz. Ölmeyeceğiz” diyerek bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Bu son olsun istiyorum”

SONRAKİ HABER

Çalışmıyor muyuz ki biz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...