11 Ağustos 2016 15:38

Külter’in gözaltına alındığını duyuran Murat Şaşmaz kim?

HDP'li Aycan İrmez 78 gündür akıbetine ulaşılamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez 78 gündür akıbetine ulaşılamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’in akıbetini İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

İrmez, Hurşit Külter’in gözaltına alındığına dair tweet atan “BÖF @Tweet_Guneydoğu” Twitter hesabının yöneticisinin tutuklanması ile ilgili Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyse Meclise soru önergesi verdi.

“BÖF @Tweet_Guneydoğu” Twitter hesabının yöneticisi Murat Şaşmaz adlı şahsın deşifre olduğu ve dolandırıcılıktan tutuklandığını ifade eden İrmez, “Sokağa çıkma yasağının 151 gündür devam ettiği Şırnak’ta 27 Mayıs 2016 tarihinde Demokratik Bölgeler Partisi İl Yöneticisi Hurşit Külter’in “BÖF @Tweet_Guneydoğu” Twitter adresinden shortland isimli askeri araca bindirilerek gözaltına alındığına dair bir tweet atılmıştır” dedi.

İrmez Bakan Ala’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:
* Gözaltına alınan kişi kimdir? İçişleri Bakanlığına bağlı kolluk kuvvetleri ile ilişkisi nedir?
* Mustafa Şaşmaz adlı kişiye Hurşit Külter ile ilgili soru sorulmuş mudur?
* Aylardır tüm toplumca merak edilen ve önemli bir hassasiyet olan Hurşit Külter’in nerede olduğu sorusu söz konusu şahsa sorulmuş mudur?
* İçişleri Bakanlığına bağlı bir kişinin kontrgerilla hesabının yöneticisi olması ne anlama gelmektedir? Bu konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır?
* Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya mecrasında bu tarz hesaplar vardır. Ulusal haber siteleri başta olmak üzere birçok iletişim hesabına erişim engellenirken, aylardır şiddet, işkence ve ölüm fotoğrafları paylaşan bu hesaplara neden sessiz kalınmaktadır?
* Hurşit Külter nerededir?
(AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MMK Metalurji işçilerine banka promosyonu verilmiyor

SONRAKİ HABER

Marşlar, Dersim’in gür sesini özleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...