11 Ağustos 2016 15:05

İzmir'de Deniz ve Koç'un mezarı başında anma

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Ayşe Deniz ve Berna Koç, katliamın 10. ayında Doğançay’daki mezarları başında anıldı.

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Ayşe Deniz ve Berna Koç, katliamın 10. ayında Doğançay’daki mezarları başında anıldı.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği anmaya, HDP, EMEP, KESK ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.

"Ankara'yı unutma unutturma" , "Ankara'nın hesabı sorulacak" sloganları atılırken, katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve isimlerinin yazılı olduğu pankart taşındı.

Anmada konuşan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Sözcüsü Adem Kızılçay, “25 gündür darbe, FETÖ, OHAL devşirmeli ‘demokrasi şöleni’ üçlemesi ile, yaşatılan zulümleri saymazsak ülkemiz bir vodvil gösterisine sahne olmaktadır'' dedi. Roboski, Reyhanlı, Suruç, Ankara, Diyarbakır, Cizre, Nusaybin, Sur ve Bağlar’da yaşanan katliamları hatırlatan Kızılçay, “Onlar bu katliamlardan beslenmektedir. Biz yaşadığımız zulümleri ve katliamları asla unutmayacak ve hesabını mutlaka soracağız'' dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ESP Eski MYK Üyesi Arslan Gezi davasından tutuklandı

SONRAKİ HABER

Balıkesirspor başkanına taciz suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...