11 Ağustos 2016 15:00

ESP Eski MYK Üyesi Arslan Gezi davasından tutuklandı

3 gün önce gözaltına alınan, gözaltında olduğu iki gün boyunca ailesine ve avukatlarına haber verilmeyen ESP eski MYK üyesi Serpil Arslan tutuklandı.

Paylaş

Aksaray’da  3 gün önce gözaltına alındığı öğrenilen ve gözaltında olduğu iki gün boyunca ailesine ve avukatlarına haber verilmeyen ESP eski MYK üyesi Serpil Arslan Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Gezi davası dolayısıyla tutuklandı. 

Arslan’ın  darp ve işkence ile gözaltına alındığını söyleyen Adana Kadın Platformu, İnönü Parkı’nda yaptığı basın açıklamasında yıllarca birlikte kadın çalışması yürüttükleri arkadaşlarının tahliye edilmesini istedi. Basın açıklamasını okuyan Aylin Yıldız, Gezi direnişine katılanların ve demokratik eylemlerde bulunanların yargılanmasını kabul etmediklerini belirterek Arslan’ın tahliye edilmesini istedi.

İktidarın darbeye karşı mücadele adı altında pek çok antidemokratik ve insan haklarına aykırı uygulamayı yürürlüğe koyduğunu ifade eden Yıldız, Kürt illerinde uygulanan OHAL ve işkenceli sorgu yöntemlerinin KHK’lerle bütün ülkeye taşındığını söyledi.

Gözaltı süresinin 1 aya çıkarılmasının işkence ve onun izlerinin silinmesi anlamına geldiğini söyleyen Yıldız,  “Gayrı insani koşullarda, cinsel işkenceyi de kapsayan insan onuruna aykırı gözaltı işlemlerine dair çok sayıda iddia ve kanıt bulunmaktadır” dedi. Arslan’ın gözaltına alınması ve işkence görmesinin tüm bu süreçten bağımsız olmadığını ifade eden Yıldız, Arslan’ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dersim'deki operasyonda 'kimyasal' mı kullanıldı?

SONRAKİ HABER

İzmir'de Deniz ve Koç'un mezarı başında anma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...