11 Ağustos 2016 13:34

15 Temmuz kampanyasına katılmayanlar fişleniyor mu?

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Yiğitalp önergesinde, “Yalova Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından çalışanlara gönderilen 01.08.2016 tarihli SMS mesajı ile 15 Temmuz dayanışma kampanyası hakkında bilgi verilmekte, ancak kampanya ile ilgili duyurunun ötesinde yardım kampanyası kapsamında personelin banka dekontlarının 17.08.2016 tarihine kadar İnsan Kaynakları Birimlerine teslim edilmesi istenmektedir” dedi. Gönderilen mesajda “2016/18 sayılı Genelge ile gazi ve şehit aileleri için düzenlenen 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası kapsamında personellerimizce yapılan yardımların Genelgede belirtilen hesap numaralarına yatırılması ve banka dekontlarının birer örneğinin 17.08.2016 tarihine kadar yöneticiliğiniz İnsan Kaynakları Birimlerine teslim edilmesi gerekmektedir” denildiğini belirten Yiğitalp, yardım kampanyaları gönüllü faaliyetler olduğunu hatırlatarak Sağlık Bakanı’na şu soruları yöneltti;
- Gönderilen SMS’in yasal gerekçesi nedir? Bu genelgenin gönderilmesi hangi yasal yetkiye dayanarak ve kim tarafından istenmiştir?
- Bireylerin yardım kampanyalarına katılıp katılmadıklarını beyan etmek ya da belgelemek yükümlülükleri var mıdır?
- Herhangi bir devlet kurumunun kamu personeline, yardım kampanyasına katıldığına dair bir belge isteme yetkisi var mıdır? Bu durum görevi kötüye kullanma değil midir? Konu ile ilgili bir soruşturma başlatılacak mıdır?
- Bu uygulamayla yardım kampanyasına katılmayan/ yardım kampanyasına katıldığını
beyan etmeyen/beyan etmek istemeyen kişilerin fişlenmesi mi amaçlanmaktadır?
- Anayasaya aykırı bu uygulama başka herhangi bir kamu kurumunda da uygulanmakta
mıdır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milletvekili Uca: Twitter engelinin nedeni nedir?

SONRAKİ HABER

Alakır için ‘hukuk’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...