11 Ağustos 2016 13:01

10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler Adana'da anıldı

10 Ekim 2015'te Ankara’da Emek Barış Demokrasi Mitingi’ne yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren 101 kişi katliamın 10’uncu ayında anıldı.

Paylaş

10 Ekim 2015'te Ankara’da Emek Barış Demokrasi Mitingi’ne yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren 101 kişi katliamın 10’uncu ayında anıldı.

Adana'da katliamda yaşamını yitirenler anısına yapılan Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bulunan Barış Anıtı önündeki anmada ülkenin birçok noktasında gerçekleşen bombalı saldırıların faillerinin bulunması istendi.

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten,  vatandaşların katliamlara alıştırılmaya çalışıldığını belirterek iktidarın yeni katliamlar karşısında tepkileri en aza indirerek iktidarını sürdürmeyi amaçladığını söyledi. Bombalı saldırılar sonrasında “güvenlik zafiyeti yoktur” diyenlerden katliamı aydınlatmasını beklemediklerini dile getiren Ökten, katliamların peşini bırakmayacaklarını belirterek “Eşit, özgür, laik, demokratik ve barış içinde bir Türkiye’yi omuz omuza vererek kuracağız” dedi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE DOKUNULMASIN

Türkiye’de barışı ve hukuku ortadan kaldıracak askeri darbe girişiminin başarısızlığa uğradığını dile getiren Ökten, "”Ancak emeği, demokrasiyi, laikliği, tüm hak ve özgürlükleri ortadan kaldıracak bir sivil darbe sürecinin de yaşandığını söyledi. Şiddete dönüşmeyen her türlü ifade özgürlüğünün olduğu, kuvvetler ayrılığının hakim olduğu, toplumsal huzur ve barışın olduğu parlamenter demokrasiden yana olduklarını ifade eden Ökten, “Laik, demokratik, bağımsız, özgürlükçü bir Türkiye’de yaşaman istediklerini söyledi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP'ye baskına protesto: Hedef gösterildi, baskın geldi

SONRAKİ HABER

Didim'de 10 Ekim anması: Demokrasi için bir araya gelinmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa