11 Ağustos 2016 12:40

HDP'ye baskına protesto: Hedef gösterildi, baskın geldi

HDP İstanbul il Örgütü’ne yapılan polis baskını halk tarafından protesto edildi.

Paylaş

HDP İstanbul il Örgütü’ne yapılan polis baskını halk tarafından protesto edildi. Protesto eyleminde konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, yapılan polis baskınını “talan” diye tanımlayarak, “Hukuk, demokrasi, insan hakları yok. Ne var peki? Barbarlık, saldırı, talan hukuku var. Bu yapılan saldırılar kabul edilemez” dedi.

Basın açıklamasında ilk olarak konuşan Emek ve Demokrasi Koordinasyonu üyesi Güven Gerçek, yapılan baskının kabul edilebilir olmadığını söyledi. TBMM’nin 3’üncü büyük partisi olan HDP’ye yönelik anti-demokratik uygulamaların devam ettiğini söyleyen Gerçek, “Gerçek demokrasi kurum ve kuruluşların işlerliği ile mümkündür. Bu baskını Emek ve Demokrasi Koordinasyonu olarak şiddetle kınıyoruz. HDP yalnız değildir” diyerek tepki gösterdi.

HDP İl Eş Başkanı Aysel Güzel de parti olarak yapılan saldırılar karşısında yılmadan mücadele edeceklerini ifade etti. HDP İl Eş Başkanı Doğan Erbaş da, yapılan hukuksuzluğa karşı da en kısa zamanda ilgili kurumlara başvuru yapacaklarını duyurdu.  

HDP İSTANBUL BİNASINA BASKIN

KABUL EDİLEMEZ

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç ise, yapılan polis baskınını “talan” diye tanımlayarak, kararı verenlerin kim olduğuna vurgu yaptı. Baskıyı gerçekleştirenlerin kim olduğunun açıklanması gerektiğini dile getiren Oluç, “Hukuk, demokrasi, insan hakları yok. Ne var peki? Barbarlık, saldırı, talan hukuku var. Bu yapılan saldırılar kabul edilemez” diyerek, polis baskınına tepki gösterdi. Oluç, yapılan saldırının İstanbul’da bir milyon oy almış partiye yapıldığını belirterek, “Baskının kim tarafından yaptırıldığını biliyoruz. Daha dün Rusya’ya gittiğinde oradaki gazetecilerin sorularına cevap veren ve HDP’yi hedef gösteren Erdoğan’dır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da arazi mülkiyetinin yüzde 10'u askeri alan

SONRAKİ HABER

10 Ekim katliamında yaşamını yitirenler Adana'da anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...