11 Ağustos 2016 07:46

Zeytinli Rock Festivali'ne OHAL yasağı kaldırıldı

Her yıl, Balıkesir'in Edremit ilçesinde düzenlenen Zeytinli Rock Festivali'ne dair OHAL gerekçeli iptal kararı kaldırıldı.

Paylaş

Türkiye'nin en büyük rock festivallerinden biri olan Zeytinli Rock Festivali'ne dair OHAL yasağı kalktı. 24-28 Ağustos arasında yapılması planlanan festivale Selda Bağcan, Moğollar, Duman, Kurtalan Ekspresi, Teoman, Şebnem Ferah, Manga, Athena, Feridun Düzağaç'ın katılacağı açıklanmıştı.

Edremit Kaymakamlığı, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL gerekçesiyle Balıkesir Valiliği'nin oluru ile 2016 Zeytinli Rock Festivali'nin ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştu.

YASAK KALDIRILDI

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Zeytinli festivaline ilişkin yasak kaldırılmıştır.Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadesini kullandı. Edremit Kaymakamlığının web sitesinde yer alan iptal açıklaması da kaldırıldı. 

Edremit Kaymakamlığı'nın web sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyordu: "İlçemizde  24, 25, 26 , 27  ve 28 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali; 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsü nedeniyle  21.07.2016 tarih ve 29777 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ve ülkemiz genelinde 90 gün süreyle ilan edilen olağanüstü hal kapsamında; milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması amacıyla, Edremit Kaymakamlığı İlçe Olağanüstü Hal Bürosunun kararı ve Valilik Makamının onayı ile Edremit ilçesi sınırları dahilinde olağanüstü halin kaldırılmasına kadar ertelenmiştir."

MİLYON YAPIM: ERTELEME GÜNDEMDE DEĞİL

Festivalin organizasyonunu üstlenen Milyon Yapım'dan bir açıklama geldi. Böyle bir kararın gündemlerinde olmadıklarını söyleyen yapım şirketi, Cuma günü yapacakları bir açıklamayla sonucu duyuracaklarını ve bu süreçte yapılan açıklamaların dikkate alınmamasını belirtti. 

Sosyal ve medya ve change.org'da ise #zeytinliyedokunma başlığıyla kampanya başlatıldı.
Kampanya metninde "OHAL normal vatandaşın yaşantısını etkilemeyecek demiştiniz. Şimdi sözünüzde durun. Onca sıkıntıya rağmen her şeyin kısa sürede normale dönmesinin sağlandığı ortamda Zeytinli Rock Festivali iptal edilmemeli.” denildi.
Konserlere, tiyatro oyunlarına gelen yasaklara karşı sanatçılar ve sanatseverler sosyal medyadan tepkilerini gösterdi; 

#Zeytinliyedokunma
Moğollar: Müzikten kimseye zarar gelmez. Normalleşmek istiyorsak festivalleri engellemek değil desteklemek gerekir. 

Harun Tekin: Dinlemekten zarar gelmez. Birbirimizi dinlemekten zarar gelmez. Müzik dinlemekten zarar gelmez.

Güneş Duru: Demokrasi sorumluluğuyla Yenikapı'ya koşan müzisyenler festivallerin iptal olmaması için aracı olsunlar. 

Kolektif İstanbul: Demokrasi şenliği size kadar mı var?

Zülâl Kalkandelen: Darbe travmasına böyle teselli bulmuştum ama Selda'nın katıldığı festivale de engel koyuyorlar.

Murat Meriç: Festival dediğin güzelliktir. Müzik iyi bir şeydir: "Bir"leştirir. Bundan zarar gelmez. Çekin elinizi müziğin üzerinden.

Doğu Yücel: Şarkılarımızı rahat bırak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Radikal dinci örgütler 12 yılda 33 bin insanı katletti

SONRAKİ HABER

Fatih Polat: Muhabirlerimiz ve Sertaç Kayar bırakılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa