11 Ağustos 2016 04:02

HDP İstanbul il ve ilçe örgütü binalarına polis baskını

HDP İstanbul il ve ilçe binalarına özel harekat polisleri tarafından yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Beyoğlu'daki Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü binasına helikopter destekli operasyon yaptı.

Beyoğlu Tarlabaşı'da bulunan HDP İstanbul İl Örgütü'ne gece saat 03.00 sıralarında özel harekat polisleri tarafından baskın gerçekleşti. Kalyoncu Kulluk Caddesi üzerinde bulunan parti binasına yapılan baskına havadan helikopterle de destek verildi. 

Baskın öncesi, HDP il binasının bulunduğu cadde başları zırhlı araçlarla kapatıldı. Ardından koçbaşı ile kapısı kırılarak girilen parti binasında arama yapılmaya başlandı. Sabah saat 08.00'e kadar arama yapan polisler, daha sonra parti binasından ayrıldı. Polislerin ayrılması sonrası girilen parti binasında tüm katların darmadağın edildiği görüldü. 

İL BİNASININ İÇİ ALT ÜST EDİLDİ

Polisler tarafından içeride yapılan ırkçı yazılamalar dikkat çekti. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın binada asılı bulunan posteri üzerine "Önce devlet" şeklinde yazılama yapıldığı görülürken, diğer odalarda asılı bulunan bütün resimlerle kitaplıklarda bulunan Osmanlı Tarihi Ansiklopedisi haricindeki tüm kitaplar yerlere atıldı. Bilgisayarların tüm hard diskleri sökülerek polisler tarafından el konuldu. Mutfakta bulunan bardaklar kırılırken, şeker ise etrafa dağıtıldı. Nusaybin ile dayanışma amacıyla toplanan eşyalar polisler tarafından etrafa saçılırken konferans salonundaki sandalyeler kırıldı. 

HDP İl Örgütü binasına yapılan baskının yanı sıra yine Beyoğlu, Esenyurt, Sultangazi, Bahçelievler, Bağcılar, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ve Gaziosmanpaşa ilçelerindeki onlarca adrese de baskınlar yapıldı. Yapılan baskınlarda en az 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

HDP İL EŞ BAŞKANI ERBAŞ: AMAÇ GÖZDAĞI VERMEK

Polislerin ayrılması sonrası parti binasına giren HDP İstanbul Eş Başkanı Doğan Erbaş, yapılan baskına tepki gösterdi. Doğan, "Bu bir arama değil, bir baskındır. Her şeyin bir usulü var. Bunlarda usul de kalmış değil. Amaç gözdağı vermektir" dedi. 

Ana akım medya tarafından yapılan baskına dair "Telsiz ve Jammer bulundu" şeklinde geçilen haberlere de tepki gösteren Erbaş, "Bunlar tamamiyle iftiradır. Arama yapıldığında bizden kimse yoktu. İl binamızda kendi kafalarına göre, yalnız bir şekilde arama yapıyorlar. Bunların amacı terörize etmektir" diye konuştu.

HDP İstanbul İl Örgütü, polis baskınına ilişkin saat 11.00'de parti binası önünde basın açıklaması gerçekleştirecek. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Demokrasi nöbetine ara veriyoruz

SONRAKİ HABER

Otomatik bireysel emeklilik sistemi (BES) Meclis'ten geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...