10 Mayıs 2012 11:30

Ayvalık Devlet Hastanesini kim yönetiyor?

AKP’nin bağışladığı eşyalarla hemşire odasının yeniden düzenlenmesine tepki gösteren SES Balıkesir Şube Yöneticisi ve Ayvalık Devlet Hastanesi hemşiresi Birsen Seyhan, AKP ilçe örgütü tarafından hedef gösteriliyor.Birsen Seyhan, AKP ilçe başkanı Melih Çakırca tarafından gazetelere yapılan açıklamalarl

Ayvalık Devlet Hastanesini kim yönetiyor?
Paylaş
C.Saffet Yılmaz

Birsen Seyhan, AKP ilçe başkanı Melih Çakırca tarafından gazetelere yapılan açıklamalarla açıkça hedef tahtasına konuldu. Hastane içerisindeki bir tartışmanın AKP ilçe başkanına kadar ulaşması ve konuda AKP’nin açıklama yaparak SES yöneticisi Birsen Seyhan’a yönelik sert açıklamalar yapması ise sağlıkçıların tepkisini toplandı. Sağlıkçılar “Hastaneyi başhekim mi AKP mi yönetiyor?​” diye sordu.

HASTANE ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

SES Balıkesir Şubesi önceki gün Ayvalık Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak yaşananları kınadı. SES Genel Başkanı Çetin Erdolu’nun da katıldığı basın açıklamasını okuyan SES Balıkesir Şube Başkanı Erdinç Karapınar, “Hastane başhekim tarafından mı, AKP ilçe başkanı tarafından mı yönetiliyor?​” diye sordu. SES Genel Başkanı Çetin Erdolu da hastane başhekimine seslendiği konuşmasında tüm sağlık çalışanlarının bir aile olduğunu hatırlatarak, bu aile içerisine “sokak siyasetçileri”ni karıştırmadan asli görevini yapması konusunda uyardı. AKP İlçe Başkanına seslenen Çetin Erdolu, ilçe başkanının önce siyaseti öğrenmesini salık vererek “Siyasetin nerede başlayıp nerede bitmesi gerektiğini iyi bilmelidir” dedi.

Çalıştığı hastanede yöneticilerin çalışanlar yerine siyasi parti yetkilileri ile işbirliği içerisinde olmalarına karşı çıktığı için hakkında mesnetsiz iddialarla karalama kampanyaları başlatılan SES Şubesi yöneticisi ve hastane hemşiresi Birsen Seyhan da gazetemize şu açıklamalarda bulundu. Seyhan, “Yaklaşık bir ay önce hastane hemşire odası eşyalarının AKP ilçe kadın kolları başkanının bağışları ile yenilenmesini samimi bulmadığım için bir ay boyunca bu eşyaları kullanmadım. Mesai arkadaşlarım da odayı benimle ile paylaşmak adına eski çekyatları tekrar odaya taşıyarak kullanmaya başlayınca, hastane yönetimince gördüğüm baskıyı yerel basınla paylaştım ve bunun üzerine söz konusu gelişmeler yaşandı” dedi. (Balıkesir /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilmek yetmiyor, bir şey yapmalı…

SONRAKİ HABER

“3 yetmez 5 tane”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...