10 Ağustos 2016 15:10

Kızıltepe'de devlet hastanesi yakınlarında bombalı saldırı

Kızıltepe'de, devlet hastanesi yakınlarında polis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı gerçekleştirildi. 1 polis ve 2 sivil hayatını kaybetti.

Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ konutlarına giden yol üzerinde akşam saatlerinde büyük bir patlama yaşandı.

Saldırı saat 18.35'te sıralarında ilçenin Aşiti Mahallesi'nde polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ Caddesi üzerinde meydana geldi. Devlet Hastanesi girişine 50 metre uzaklıkta polis zırhlı servis midibüsü geçerken, HPG'liler hastane yakınına park ettikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada ortalık savaş alanına döndü. Savrulan midibüsteki polisler ve çevredeki sivillerden çok sayıda kişi yaralanırken, bölgeye ambulanslarla polis ekibi sevk edildi.

YARALILAR HASTANELERE TAŞINDI

Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere götürüldü.

Mardin Valiliği, saldırıda 1 polisin ve 2 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıda, 5'i polis 20 kişininin de yaralandığı belirtildi.

BÜYÜK HASAR VAR

Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü.

Patlamanın olduğu yerde büyük çukur açıldığı dikkati çekerken, bölge güvenlik kordonu altına alınarak inceleme başlatıldı.

Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. (Mardin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Müebbet istenen Şermin Soydan’ın davası ertelendi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da saldırı: 5 sivil yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...