10 Ağustos 2016 12:04

İhbar geri çekilmesine rağmen adli kontrol

Cemaate üye olduğu ihbarıyla gözaltında tutulan Tarım-Orkam Sen üyesi iki kişi ihbarın çekilmesine rağmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Tarı

Paylaş

Damla YELTEKİN
Ankara

Gülen Cemaatine üye olduğu yönünde ihbarla gözaltında tutulan KESK’e bağlı Tarım-Orkam Sen üyesi iki kişi, haklarındaki ihbar çekilmesine rağmen adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. KESK üyelerine sorguda “Muhsin Yazıcıoğlu’nu Erdoğan öldürttü demişsin, doğru mu?”, “Cumhurbaşkanına diktatör, kral demişsiniz doğru mu?” gibi sorular yöneltildi. 

KESK’e bağlı Tarım Orkam Sen’in Ankara Şube Yöneticisi Kasım Güner Yavuz ve Haymana Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü İşyeri temsilcisi Cem Nalbant Gülen Cemaati’ne üye oldukları iddiasıyla gözaltına alındılar. Evleri aranan Yavuz ve Nalbant’ın bilgisayar ve telefonlarına el konuldu, 3 gün göz altında tutuldular. Yaşananları gazetemize anlatan sendika avukatı Esmani Kırmızı, soruşturmanın sadece Başbakanlık İhbar Merkezi’ne (BİMER) yapılan bir ihbara dayandırıldığını söyledi. Bu kapsamda aralarında bir tarım ilçe müdürü ve Tarım Orkam-Sen üyesi iki kişinin bulunduğu 5 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Kırmızı, “4 kişi adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi. İlçe müdürünün ise tutuklanması istendi” dedi. BİMER’e şikayette bulunan kişinin ihbarı bunalımla yaptığını ve şikayetinden vazgeçen bir dilekçeyle savcılığa başvurduğunu söyleyen Kırmızı, “Cemaatle beraber KESK’e bağlı sendika üyelerini de araya sıkıştırıyorlar” dedi. 

Haklı oldukları ortaya çıkana dek aylar geçeceğini söyleyen Kırmızı, ev aramasını da şu şekilde anlattı, “Kitaplara baktılar. Sol yayınları görünce onları almadılar. Polisin ‘Birisi malum kişinin kitabı varsa al’ dedi. Cemaate ilişkin bir broşüre, kitaba rastlamadılar ama bilgisayarı ve telefonları aldılar” dedi.

Kırmızı, evlerin aranmasından sonra Yavuz ve Nalbant’ın savcılığa durumu sormaya gittiğinde gözaltına alındıklarını belirtti. Kırmızı, müvekkillerine “Muhsin Yazıcıoğlu’nu Erdoğan öldürttü demişsin, doğru mu?” sorusunun yöneltilmesini dikkat çekti. “FETÖ/PDY üyesi olmaları” iddiasıyla soruşturma açılan ve açığa alınan kamu emekçilerine yöneltilen diğer sorular ise şöyle; “Zaman gazetesine üye misiniz? Bank Asya’da paranız var mı? Hangi okulu bitirdiniz? Hangi yurtta kaldınız? Cumhurbaşkanına diktatör, kral demişsiniz doğru mu? Cumhurbaşkanı ülkeyi ABD’ye satıyor demişsiniz, doğru mu?"

ÖNCEKİ HABER

Dink soruşturmasında 8 tutuklama talebi

SONRAKİ HABER

NATO: Türkiye'nin üyeliği tartışma konusu değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...