10 Ağustos 2016 11:42

Feride’yi kaçıranlara 80 yıl hapis

Muğla'’da uzun süre taciz ettiği Feride B’yi kaçıran Ahmet Aydın ve dört arkadaşı toplam 80 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Konya Ereğli Adliyesi’nde görülen karar duruşması öncesi farklı illerden gelen kadınlar adliye önünde açıklama yaptı. “Erkek adalet değil, kadınlar kazanacak” pankartı açan kadınların slogan atması üzerine polisler “Hassas bir dönemden geçiyoruz, slogan atarak meseleyi toplumsallaştırmayın” dedi. Kadınlar ise polislere “Erkek adalet değil, gerçek adalet” sloganlarıyla karşılık verdi.

10.30’da duruşmanın başlamasıyla sanıklar salona getirildi. Feride’nin avukatları davanın başlamasıyla söz alarak iyi hal ve tahrik indirimlerinin erkek şiddeti davalarında çok kez uygulandığını ve bunun sonucunda cezasızlık verildiğini hatırlattı. Avukatlar zaten sanıkların herhangi bir pişmanlık sergilemediğini aksine mahkemeyi yanıltmaya yönelik davranışlarda bulunduğunu söyledi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Ahmet Aydın’a 36 yıl 6 ay, diğer 4 sanığa da toplamda 46 yıl hapis cezası verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ÇHD Cezaevi raporu: OHAL hak ihlallerini ikiye katladı

SONRAKİ HABER

İSO, ikinci 500 büyüğü açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...