10 Ağustos 2016 10:12

CHP İzmir İl Başkanı istifa etti

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, görevinden istifa etti.

Paylaş

Yüksel, “Bu kararı tamamen yönetimsel düşünce farklılıkları, çalışma şekillerinin uyuşmaması ve bu ortamda partime daha fazla faydalı olamayacağımı düşünmemden dolayı vermiş bulunmaktayım” dedi.
İstifasını yazılı bir açıklama ile duyuran Yüksel, istifa kararının tamamen fikirsel ayrılıklarından kaynaklandığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini vazgeçirmeye çalıştığını da ifade etti. Detaylı bir açıklama yapan Yüksel, şunları kaydetti:

‘TARTIŞMA İDDİASI HAYAL ÜRÜNÜ’

“Bazı basın yayın organlarında CHP İzmir İl Başkanlığı görevimden istifa ettiğim ve bunun sebebinin de Sayın Genel Başkanımızla yaşadığım bir tartışma olduğu haberleri yansımıştır. CHP İzmir İl Başkanlığı görevimden istifa etme kararı aldığım doğrudur. Ancak bunun sebebi Sayın Genel Başkanımızla yapılan bir tartışma değildir, böyle bir tartışma olmamıştır hayal ürünüdür. Türkiye böylesine olağanüstü bir dönemden geçerken, her dönemde olduğu gibi bu dönemde de parti içi tartışmalardan uzak durmaya özen göstermiş ve buna asla fırsat vermemişimdir. İstifa kararını kişisel olarak 9 Ağustos Pazartesi günü almama rağmen, CHP İzmir örgütlerimizin ilçe başkanları ile birlikte Çanakkale’de ‘Anafartalar Zaferi’  törenlerinde olmaları sebebiyle, onlarla paylaşmadan açıklamamak için duyurmadım. Aynı zamanda Sayın Genel Başkanımızın İzmir’e gerçekleştireceği ziyaretinde gündemine uygun bir şekilde geçmesi, kamuoyunda yeni söylentilere mahal verilmemesi için, istifa kararımı açıklamadım. Kaldı ki, resmi olarak da istifa dilekçimi, örgütümle henüz istişarede bulunmadığım için genel merkezimize yollamamıştım.

‘KILIÇDAROĞLU VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTI’

İstifa kararı almamın ardından, bu karardan bir şekilde haberi olan Sayın Genel Başkanımız beni arayarak bu kararımdan vazgeçirmeye çalışmıştır ve sadece bu sebeple aramızda bir telefon görüşmesi geçmiştir. Bu kararın sebebi, ne bir tartışma, ne de bir gerginliktir. Bu kararı tamamen yönetimsel düşünce farklılıkları, çalışma şekillerinin uyuşmaması ve bu ortamda partime daha fazla faydalı olamayacağımı düşünmemden dolayı vermiş bulunmaktayım. Bir kez daha ifade etmek isterim ki, neredeyse bir ömür boyudur hizmet ettiğim, önemli görevlerde bulunduğum partime olan bağlılığım, Türkiye'nin gelişmesi ve partimin yükselmesi için göstereceğim gayrette hiç bir değişiklik yoktur. Bu istifa belki de, daha genç ve idealist kadroların önünü açmak içinde bir başlangıç olacaktır. Tüm açıklamalarım doğrultusunda, artık böylesine önemli kurumsal bir makamdansa, partimiz sade bir neferi olarak CHP’ye ve ülkeme daha özgür ve faydalı hizmet edeceğime inanmaktayım.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tariş grevi kararlılıkla sürüyor

SONRAKİ HABER

Telekom işçisi tek kurşunla vuruldu 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...