10 Ağustos 2016 06:13

'Terörle mücadele yasalarında kısa vadede değişiklik olmaz'

AB Bakanı Ömer Çelik, AB’nin Türkiye'den istediği terörle mücadele kanunundaki değişikliklerin kısa vadede yapılamayacağını belirtti.

Paylaş

AB liderleri Türk vatandaşlarına vize muafiyeti için tüm kriterlerin yerine getirilmesi gereğinde ısrar ederken Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB’nin Türkiye'den istediği terörle mücadele kanunundaki değişikliklerin kısa vadede yapılamayacağını belirtti.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Ömer Çelik, terör mücadele kanununda değişiklik yapılmasının darbe girişiminin henüz atlatılması nedeniyle kısa vadede mümkün olmadığını söyledi. BBCTürkçe’ye göre, gazete şunları yazdı:

"Bakan Çelik, Türkiye'nin terörle mücadele yasalarını Avrupalı ortaklarıyla tartışmaya açık olduğunu ve uzun vadede reformları yapmayı taahhüt edebileceğini belirtti. Bununla birlikte kısa vadede bunu yapmanın 'imkansız' olduğunu söyledi.

Türkiye'nin terörist bir örgütün darbe girişimini atlattığını ifade eden Çelik, “Saldırı düzenleyen PKK, DAEŞ ve diğer gruplar mevcut. Bu yüzden bu noktada terörizmle ilgili bir yasa değişikliği yapmak akıllıca olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Haberde Çelik’in Türkiye'nin göçmen anlaşmasıyla ilgili taahhütlerini yerine getirdiğini, AB'nin de getirmesi gerektiğini ifade ettiğine dikkat çekildi,  Çelik'in, Türkiye'nin sorumluluklarını yerine getirdiğini ve Avrupalı müttefikleriyle, ortak bir soruna karşı bir çözüm bulmak için işbirliği yapmak istediğini söylediği aktarıldı.

Bakan Çelik, “Türkiye bu paketteki taahhütlerini yerine getirmeli ancak Avrupa Birliği kendilerininkini yerine getirmemeli diyen bir anlayışı kabul etmiyoruz” dedi. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Putin’in kılı kıpırdamadı, Erdoğan suçunun farkındaydı

SONRAKİ HABER

CHP 'Demokrasi Üniversitesi' için kanun teklifi verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...