10 Ağustos 2016 04:46

Novak: Türk Akımı sözleşmesi ekim ayında imzalanabilir

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye'nin ekim ayında Türk Akımı ile ilişkin sözleşmeyi imzalayabileceklerini bildirdi. 

Paylaş

Novak, 'Rossiya 24' TV kanalına yaptığı açıklamalarda, "Ekim ayında inşaat ve ekonomik alanında çalışmalar yapmak için gerekli tüm izinlerin alınmasının ardından hükümetler arası sözleşmenin onaylanmasını, imzalanmasını ve Türk Akımı'nın ilk hattının gerçekleştirilmesine ilişkin çalışmaların başlatılmasını planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hükümetler arası sözleşme taslağının özel çalışma grubu tarafından hazırlanacağını belirten Bakan, "Türk Akımı'nı iki sene önce görüşüyorduk ve şimdi bu proje yeniden canlanacak. Bugün partnerlerimizle bu projenin hayata geçmesi için çalışma grubu kurma konusunda anlaştık" dedi.

Novak şu şekilde devam etti: "Çalışma grubu çerçevesinde en azından bir hattın inşaatına ve ikincisine genişleme imkanına ilişkin sözleşme taslağı hazırlanacak ve onaylanacak. Türk Akımı'nın hatlarının her birinin hacmi 15,75 milyar metreküp doğalgazdır. Altyapı inşaatına ilişkin etkinliklerin gerçekleştirilmesi için eylem grafiğini içeren yol haritası hazırlandı. Bu Türk tarafına gönderildi, yakın zamanda imzalanması bekleniyor. Bugünden itibaren meslektaşlarımızla projenin gerçekleştirilmesine ilişkin hükümetler arası sözleşmenin hazırlanması konusu üzerinde çalışacağız." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kayseri'de 112 işadamı ve siyasetçiye gözaltı 

SONRAKİ HABER

Yüksekova ve Şırnak’ta 'riskli alan' ilanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...