09 Ağustos 2016 20:39

Trabzon’da KESK üyesi asistan hekim hakkında soruşturma

Trabzon’da KESK/SES ve TTB üyesi KTÜ’de asistan hekim olan Mihriban Yıldırım hakkında Cemaat’e üye olduğu bahanesiyle soruşturma açıldı

Paylaş

Sendika.Org’un haberine göre darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında Cemaat’e üye olduğu bahanesiyle Trabzon’da KESK/SES ve TTB üyesi KTÜ’de asistan hekim olan Mihriban Yıldırım hakkında soruşturma açıldı.

Yıldırım, 5 Ağustos’ta  KTÜ Personel Daire Başkanlığı’ndan tarafına tebliğ edilen yazıyla, “Paralel devlet yapılanması ile bağlantılı veya söz konusu örgüte destek ya da yardımcı olma durumu olan personel” hakkında başlatılan soruşturmaya dahil edildiğini öğrendiğini belirtti.

Yıldırım, tebliği alır almaz soruşturmaya itiraz dilekçesi verdiğini, ayrıca savunma hazırlamak üzere soruşturmaya ilişkin evrakların suretlerinin tarafına iletilmesi için KTÜ Rektörlük birimine başvurduğunu söyledi.

Soruşturma gerekçesinin tebliğde yer almadığını vurgulayan Yıldırım, yıllarca gericiliğe ve FETÖ-iktidar ilişkilerine karşı mücadele ettiğini dile getirerek şunları söyledi:

Bu sadece bana değil toplumun tüm ilerici, laik ve demokrat kesimlerine yapılmış bir hakarettir. Yakın zamana kadar iktidarlarının işbirlikçisi darbecilere devlet arazilerini parsel parsel peşkeş çekenlerin; darbeciler şaibeli sınavlarla kadrolara, eğitim kurumlarına yerleşirken ikna olanların; devletin tüm imkânlarını FETÖ için seferber edenlerin veremediği hesabın bedelini biz ödemeyeceğiz.

Soruşturmanın bir hata olduğunu ve sorumlularının bir an önce bu hatadan dönmeleri gerektiğini  söyleyen Yıldırım, “Eğer bu girişim bir hata değil de planlıysa, bu soruşturma ve görevden uzaklaştırmalar kasıtlı olarak muhalif ve ilerici kesimleri hedef alıyorsa; bilsinler ki bu ülkenin ilerici, laik ve demokrat güçlerini karşılarında bulacaklardır” dedi. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan zarar açıklaması

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınmak istenen emniyet amiri intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...