10 Ağustos 2016 00:53

Dr. Sezai Berber: Bir daha yaşanmasın diye...

TTB Genel Sekreteri Sezai Berber Ankara Katliamı iddianamesi ve kamu görevlilere  hakkında verilen takipsizlik kararını değerlendirdi.

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

10 Ekim, Emek Barış ve Demokrasi Mitingi’nin çağrıcılarından Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Sezai Berber Ankara Tren Garı’nda yaşanan katliama ilişkin hazırlanan iddianameyi ve kamu görevlilere  hakkında verilen takipsizlik kararını değerlendirdi. Berber, böyle katliamların bir daha yaşanmaması için katliamda ihmali ve sorumluluğu olan herkesin gereken cezayı alması gerektiğine vurgu yaptı.

10 Ekim Ankara Katliamı’nın üzerinden 10 ay geçmesine rağmen hâlâ kayda değer bir yol alınamadı. 101 kişinin hayatını kaybettiği katliamdan 9 ay sonra iddianame hazırlanırken, ana dava dosyasından kolluk kuvvetleri çıkartılarak denetimsizlik kararı verildi. 10 Ekim katliamının yaşandığı gün gerçekleşecek olan ancak bombalı saldırılarla sabote edilen, Emek Barış ve Demokrasi Mitingi’nin çağrıcıların arasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) de vardı.  TTB Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber, 10 Ekim katliamı sonrasında hazırlanan iddianameyi ve kamu görevlileri hakkında verilen takipsizlik kararını değerlendirdi. Berber, “10 Ekim Katliamı’nda 101 kişinin ölümünü engelleyemeyen kolluk güçleri, şimdi haftalardır sabahlara kadar süren demokrasi nöbetlerinin güvenliğini sağlıyor” dedi.

‘KAMU GÖREVLİLERİNİN İHMALİ VE KASTI İDDİANAMEDE YER ALMADI’

Berber, temel amaçlarının, gelecekte demokrasi ve böyle katliamların yaşanmaması için 10 Ekim Katliamı’nda ihmali, haberi olanların, olay yerine patlamadan sonra gaz atanların, ambulansların gecikmesini sağlayanların ve tüm sorumluların ceza alması olduğunu belirtti. Berber,  “Mülkiye müfettişlerinin araştırması sonrasında da bir grup kamu görevlisinin ihmali ve kastı olduğu ortaya çıktı ancak iddianameye yansımadı. Bunun üzerine Danıştay’a gittik. Danıştay bizim aleyhimize karar verdi. Bu süreçte Anayasa Mahkemesinden sorumluların cezalandırılması için talebimiz olacak” diye konuştu.

‘ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR’

Berber, katliamda; ölen, yaralanan ve örselenen herkese karşı sorumlu olduklarını dile getirerek, “Bu işin peşini bırakmayacağız, hukuki yolların tümüne başvuracağız” dedi. Berber, demokrasi adına sokağa çıkan ama yeşil bayraklarla hilafet isteğini dile getirenlerin, Ankara Garı önündeki 10 Ekim anıtı tahrip ettiğini söyledi. Arkasından orada yapılacak basın açıklamasına güvenlik gerekçesiyle izin verilmediğini hatırlatan Berber, “Basın açıklamasına izin vermeyen, 10 Ekim Katliamı’nda sorumluluk almayan kolluk güçleri şu an haftalarca süren demokrasi nöbetlerinin hem güvenliğini sağlıyor hem de izin noktasında sorun çıkarmıyor” diye konuştu. Bu durumu çifte standart olarak değerlendirdiğini söyleyen Berber, “Bunları unutturmayacağız. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunun için gerekli hukuk ve sağlık desteği ve organizasyonu kısmında elimizden gelen ne varsa elimizden gelenin üstünde çabayla hayata geçireceğiz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Devletin hikayesi bu bizim değil

SONRAKİ HABER

Çocuklar için Nazi kampları kurmuşlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...