10 Ağustos 2016 01:20

DİHA Muhabiri Şermin Soydan’ın davası bugün

DİHA Muhabiri Şermin Soydan, bugün Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıkacak.

Paylaş

Hakkari Yüksekova’ya yönelik planlanan operasyona ilişkin bilgileri, “İşte Gever’e ‘gizli’ operasyon belgesi” başlıklı haberi ile kamuoyuna duyurduğu için tutuklanan DİHA Muhabiri Şermin Soydan, bugün Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında çıkacak. Türk Ceza Kanunu 327/1 ve 2. maddesi gereğince “Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme” ve “Devletin savaş ve imkânlarının tehlikeye sokulması” iddiasıyla hakkında “müebbet hapis” cezası istenen Soydan’ın Yüksekova’da birlikte çalıştığı meslektaşları, Soydan’ın sadece gazetecilik yaptığını ifade etti.

Van Tv Hakkari Temsilcisi Serkan Kaya, Soydan’ın hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirterek, bölgedeki gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını dikkat çekti. İçişleri Bakanlığı’nın Yüksekova’ya operasyon yapacağını zaten günler öncesinden duyurduğunu hatırlatan Kaya, “Habere konu belge, zaten tüm kurumlara dağıtılmıştı. Demokratik, çağdaş ülkelerde basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğü esastır. Bu çerçevede ilk duruşmasına çıkacak olan arkadaşımız Şermin Soydan’ın tahliye edilmesini hatta beraat etmesini istiyoruz” dedi.

‘ŞERMİN GERÇEKLERİ YAZDIĞI İÇİN CEZAEVİNDE’

JİNHA Muhabiri Zeynep Turgut ise iktidarın gerçekleri yansıtan gazetecileri hedef aldığını ifade etti. “Şermin yanlış bir şey yapmadı. Yaptığı habercilik faaliyetidir. Aslında bu tutuklama hükümetin gerçeklerden ne kadar korktuğunu ortaya koymaktadır” diyen Turgut, Soydan’ın yaptığı haberlerden dolayı müebbetle yargılanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Turgut, bütün basın emekçilerini Şermin’e sahip çıkmaya da davet etti.

‘ŞERMİN’İ ARAMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ’

Kentte üç yıldır birlikte çalıştığı Şermin’in hukuksuz yere tutuklandığını dile getiren Hakkari Objektif Haber İmtiyaz Sahibi Mehmet Özkan da, arkadaşlarının yaptığı bir haberden dolayı tutuklanmasının üzücü olduğunu dile getirdi. Bu durumun adil olmadığını söyleyen Özkan, geç de olsa adaletin yerini bulmasını beklediklerini belirterek, arkadaşlarını aralarında görmek istediklerini kaydetti. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adana'nın ‘Sarı Sıcak’ları

SONRAKİ HABER

Devletin hikayesi bu bizim değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...