09 Ağustos 2016 17:34

Kadınlar abisi tarafından öldürülen Amine için yürüdü

Batman’da kadınlar, ağabeyi tarafından öldürülen 17 yaşındaki Amine Demirtaş için "Katledilen kadınlar isyanımızdır" pankartı ile yürüdü. 

Paylaş

Batman’da 17 yaşındaki Amine Demirtaş'ın ağabeyi tarafından işkence edilerek öldürülmesini kınamak ve kadın katliamlarına dikkat çekmek için başlatılan eylemler sürüyor. Ahmet Kaya Halkevi'nde bir araya gelen kadınlar, genç kadının katledildiği sokağa kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 

Yürüyüşte Amine'nin annesi ve ablası ile birlikte HDP milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran de yer aldı.

Yürüyüş sırasında tepkilerini düdük çalarak gösteren kadınlar, yine yol boyunca "Katledilen kadınlar isyanımızdır. Katliamlara dur de" ve "Erkek katlediyor, devlet seyrediyor. Erkek değil insan yetiştir" pankartları açarak, "Kadına uzanan eller kırılsın", "Jin jiyan azadî" sloganları attı. 

Yürüyüşün ardından konuşan HDP Milletvekili Saadet Becerikli, Amine'nin ne ilk ne de son kadın katliamı olduğunu söyleyerek, "Özellikle AKP'nin iktidarda olduğu süre içerisinde inanılmaz bir kadın cinayeti ve şiddeti söz konusu. Eğer devlet zihniyeti eril olmasaydı, kanunlar gerçekten kadınları korusaydı eğitim sisteminde ayrımcılık söz konusu olmasaydı, bugün erkeklerin kadınlara olan bakışı çok farklı olabilirdi. Ama ne yazık ki bunun böyle olmadığını9 görüyoruz. Katleden erkek, her türlü şeyi yapan erkek, ne yazık ki yine koruyan erkek. Yapacağımız eylem ve etkinliklerle en azından Batman'da bu tür uygulamaların en aza indirgenmesi için büyük bir mücadele içerisinde olacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu. 

Ardından kadınlar Amine'nin defnedildiği Asri Mezarlığa giderek, kabrine kırmızı güller bıraktı. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Salman'a tahliye

SONRAKİ HABER

Zırhlı araca yönelik saldırı: 5 asker yaralı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa