09 Ağustos 2016 16:21

Clinton anketlerde Trump’la arayı açıyor

ABD başkanlık seçimi için yapılan son anketlerde, Hillary Clinton, Donald Trump’a karşı belirgin üstünlük sağladı.

Paylaş

ABD başkanlık seçimi için yapılan son anketlerde, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti’den aday Donald Trump’a karşı belirgin üstünlük sağladı.

CNN’in düzenlediği ve temmuz ayı sonunda yapılan altı büyük anketten derlenen sonuçlara göre, ABD başkanlık seçimlerinde Clinton’ın oyların yüzde 49’unu alacağı öngörüldü. Kararsızların hariç tutulduğu ankette, Clinton’ın rakibi Trump yüzde 39’da kaldı.

Önceki anketlerle kıyaslandığında, Clinton’a desteğin 25-28 Temmuz 2016 tarihlerinde Philadelphia’da gerçekleşen Demokrat Parti kongresinin ardından belirgin bir biçimde arttığı ve daha önce CNN tarafından düzenlenen telefon anketlerinde yüzde 45’e karşı yüzde 41 ile, az farkla önde olan Clinton’ın, özellikle İslam ve mülteci karşıtı söylemleriyle dikkat çeken Trump karşısında arayı açtığı görülüyor. 

‘SAĞLIK’ PROPAGANDASI

Öte yandan Hillary Clinton’ın bu görevi yapmasını engelleyecek sağlık sorunları olduğunu öne süren sağ görüşlü internet siteleri ‘arşivin tozlu sayfalarını açtı.’

Sputnik’in haberine göre Başta American Mirror isimli blog sayfası olmak üzere çok sayıda internet sitesi, Clinton’ın seçim kampanyası için gittiği Colorado eyaletinde çekilen ve 69 yaşındaki siyasetçi merdivenlerden çıkarken dengesini kaybettiği için yardımcılarından destek aldığı bir fotoğrafını yayınladı. Ancak söz konusu fotoğrafın yeni olmadığı ve 26 Şubat’ta çekildiğinin ortaya çıkması tepkilere neden oldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Vekillere dizüstü bilgisayar kıyağı

SONRAKİ HABER

Etiyopya’daki eylemlerde 100 kişi öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...