09 Ağustos 2016 16:07

İran Konsolosluğu önündeki idam protestosuna OHAL yasağı

MAZLUMDER'in İran'da uygulanan idam kararlarına tepki göstermek için İran Konsolosluğu önünde yapmak istediği eylem OHAL gerekçesiyle engellendi.

Paylaş

MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkanı ve üyeleri, İran'da uygulanan idam kararlarına tepki göstermek için İran Konsolosluğu önünde eylem yapmak istedi. Ancak polis ekipleri konsolosluk önünde eyleme OHAL gerekçesi ile izin vermedi. 

İran rejimin 22 Kürt siyasi tutsağı idam etmesine tepki göstermek isteyen MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkanı ve üyeleri, bu amaçla İstanbul'daki İran Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapmak istedi. Konsolosluk önüne gelen dernek üyeleri polis engeli ile karşılaştı. OHAL'i gerekçe göstererek, açıklama yapılmasına izin vermeyen polisler, MAZLUMDER üyelerini itekleyerek, sokaktan çıkarmaya çalıştı. 

Polisler ile açıklama yapmak isteyen grup arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Konsolosluk binası önünde açıklama yapmalarına izin verilmemesi üzerine dernek üyeelri şube binalarında açıklama yaptı.

Polisin tutumunu kınayan MAZLUMDER Başkanı Ramazan Beyhan, İran'ın mezhepçi tutumunu ve gerçekleştirdiği siyasi idamlara tepki göstererek, İran basınına yansıyanlardan yola çıkarak, "Cihad ve Tevhid" isimli örgüte üye oldukları gerekçesi ile yargılanan 22 Kürt tutsağın 2 Ağustos Salı günü idam edilmesinin kabul edilir olmadığını, bu tutumu kınadıklarını söyledi. Beyhan, "Adil ve şeffaf yargılama süreçlerinden geçirilmeden uygulanan idam cezalarının ve özellikle siyasi muhaliflerin ya da resmi mezhep dışındaki yapıların uydurma ya da subjektif gerekçelerle idam edilmesinin cinayet hükmünde olacağını ifade ediyor. İran'ın en temel hak olan hayat hakkına kast eden bu uygulamalarını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Beyhan, bağımsız ve tarafsız insan hakları örgütlerinin, İran yargısı tarafından uygulanan hak ihlallerine karşı harekete geçmesi çağrısında bulundu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ: 16 bin kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Vekillere dizüstü bilgisayar kıyağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa