09 Ağustos 2016 16:07

Bozdağ: 16 bin kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında şimdiye kadar 16 bin kişinin tutuklandığını açıkladı

Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, darbe sonrası yürütülen soruşturmalar kapsamında şimdiye kadar 16 bin kişinin tutuklandığını 6 bin kişinin gözaltında olduğunu, 7 bin kişiye ise adli kontrol şartı getirildiğini söyledi. Bozdağ, bizzat hükümet medyasında yayınlanan işkence görüntülerine rağmen, işkenceleri inkar etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Editör Masasında darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’de artık darbelerin olmayacağını savunan Bozdağ, “yapmak isteyenler olursa milletin buna asla izin vermeyeceğinin dosta ve düşmana ilan” edildiğini söyledi. Fetullah Gülen’in ABD için de başka bir ülke için de kullanışlı bir maşa olma vasfını yitirdiğini savunan Bozdağ, ABD’nin Gülen’in iade edilmesine yönelik talepleri dikkate aldığını ve üzerinde çalıştığını söyledi. Gülen’in iade edilmemesi halinde ABD-Türkiye ilişkilerinin olumsuz etkileneceğini savunan Bozdağ, “ABD’ye yüzlerce dosya gönderdik” dedi.

Darbe sonrası yargı boyutuyla yürütülen çalışmaların da bilançosunu açıklayan Bozdağ şu bilgileri paylaştı: “Şu an itibariyle, 16 bin civarında tutuklama, 6 bin civarında devam eden gözaltı kişi var. 7 bin 668 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi. Bunlar değişiyor, yeni gözaltı ve tutuklamalar olabiliyor. Tahliyeler de olabiliyor.” Servis edilen işkence görüntülerine rağmen, “İşkence iddiaları subjektif iddialar” diyen Bozdağ, “Paralel yapının Avrupa ve Amerika’da lobi gücü çok yüksek. Türkiye’nin aleyhine uluslararası örgütler, Türkiye ile görüşmeden, herhangi bir bilgi ve belge edinmeden kendilerine gelen iddiaların gerçek olup olmadığına dair Türk makamlarına soru sormadan rapor yayınlıyorlar. En son Uluslararası Af Örgütü’nün hazırladığı rapor, tamamen iftiradır. Bizimle hiçbir görüşmesi olmamıştır” şeklinde konuştu. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Muratpaşa Belediyesi’nde de fişleme iddiası

SONRAKİ HABER

İran Konsolosluğu önündeki idam protestosuna OHAL yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa