10 Mayıs 2012 11:15

‘Kürt sorununu baskıyla çözemezsiniz’

Kürt siyasetçilerin serbest bırakılması için Mardin, Urfa, Diyarbakır ve Batman’da her hafta yapılan Kara Perşembe eylemlerinin 117.’si bugün gerçekleşti. Diyarbakır’da yapılan eylemde BDP Kadın Meclisi öncülüğünde yapılacak ‘Özgürlük Nöbeti’ne katılım çağrısında bulunulu

‘Kürt sorununu baskıyla çözemezsiniz’
Paylaş

Kürt siyasetçilerin serbest bırakılması için Mardin, Urfa, Diyarbakır ve Batman’da her hafta yapılan Kara Perşembe eylemlerinin 117.’si bugün gerçekleşti. Diyarbakır’da yapılan eylemde BDP Kadın Meclisi öncülüğünde yapılacak ‘Özgürlük Nöbeti’ne katılım çağrısında bulunulurken, cezaevlerinde bulunan siyasetçilerin derhal serbest bırakılması istendi.

Kayapınar Belediyesi çalışanları tutuklu Belediye Başkanları Zülküf Karatekin, Başkan Yardımcısı Sabahattin Dinç, mesai arkadaşları ve Kürt siyasetçileri için yaptıkları Kara Perşembe eylemi için dün de belediye hizmet binası önündeydi. Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, BDP İlçe Başkanı Erkan Erenci, Başkan Yardımcısı İhsan Avcı, Barış Anneleri, Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve çalışanların katıldığı eylemde konuşan Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, tutukluların cezaevlerinde ağır koşullarda tutulduğunu, operasyonların aralıksız devam ettiğini belirterek, “Hükümet Kürt sorununun çözümünü bu yöntemlere bağladı. Ancak bu yöntemlerin çözüm olmadığı görülecektir” dedi. Urfa’nın Viranşehir, Mardin’in Kızıltepe ve Derik ilçeleri ile Batman’da yapılan Kara Perşembe eylemlerinde de tutuklu siyasetçilerin derhal serbest bırakılması ve siyasi operasyonlara son verilmesi istendi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadından mühendis mi olurmuş?

SONRAKİ HABER

Bunlar bize reva mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...