08 Ağustos 2016 17:06

BES Erzincan Temsilcisi ve 1 sendika üyesi gözaltına alındı

BES Erzincan İl Temsilcisi Erdal Sal ve sendika üyesi Serap Takar, 'Terörle Mücadele' bahanesiyle göz altına alındı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES), yaptığı basın açıklamasıyla kamuda başlayan paralel yapı operasyonunda bir hukuksuzluğa daha imza atıldığını duyurdu. Erzincan İl Temsilcisi Erdal Sal ve sendika üyesi Serap Takar'ın “Terörle Mücadele” bahanesiyle göz altına alındığı öğrenildi.   

BES Erzincan İl Temsilcisi Erdal Sal ve sendika üyesi Serap Takar sabah saatlerinde evlerine yapılan baskından sonra gözaltına alındı. Sendika genel merkezinde yapılan basın açıklamasıyla olay basına duyuruldu. Ayrıca açıklamada şimdiye kadar BES üyesi 51 kişinin açığa alındığı, 1 kişinin tutuklandığı ve 1 kişinin de memuriyetine hukuksuzca son verildiği belirtildi. 

'KANDIRILDIK' DİYELERİN KENDİNİ GİZLEME POLİTİKASI MI?

BES Genel Başkanı Fikret Aslan, son gözaltı operasyonuyla ilgili bilgi verdi. İlan edilen OHAL'le, kamudaki paralel yapıyla mücadele bahanesiyle sendikalarına üye birçok kişinin hedef haline getirilerek açığa alındığını, durumun hukuksuz olduğunu söyledi. Aslan, şimdiye kadar paralel yapıyla mücadele ettiklerini ve yetkilileri bu yapı hakkında uyardıklarını hatırlatarak, son gözaltıyla ilgili “Yine bir ihbarla üyelerimize yönelik operasyon yapıldı. Yapılan bu hukuksuz ve mesnetsiz uygulamalar, her fırsatta 'kandırıldık' diyen yönetici ve idarecilerin hedef saptırması ve kendisini gizleme taktiği midir?” diye sordu. BES Erzincan İl temsilcisi Sal ve sendika üyesi Takar'ın halen gözaltında bulunduğu öğrenildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'ın 13 köyünde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

SONRAKİ HABER

10 bin kişi, Hakkari'nin ilçe yapılma kararına karşı yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...