08 Ağustos 2016 15:21

Kadın futbolcular hayallerinin peşinden koşuyor

Diyarbakır'da Amedspor kadın futbol takımından sonra, Diyarbekirspor bünyesinde de kadın futbol takımı kuruldu.

Paylaş

Ruken DEMİR

Diyarbakır'da Amedspor kadın futbol takımından sonra, Diyarbekirspor bünyesinde de kadın futbol takımı kuruldu. Önümüzdeki sezon 3’üncü Lig’de mücadele edecek olan Diyarbekirspor kadın futbol takımının idman ve çalışmaları hızla başladı. İlk olarak 5 futbolcu ile kurulan takım, şuan 20 kadın futbolcu ile çalışmalarına devam ediyor. Takım, Amedspor kadın futbol takımı gibi 2. Lig’e yükselmeyi ilk hedef olarak belirledi.

‘HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK’

Diyarbekirspor Altyapı Genel Koordinatörü Akif Gözmen amaçlarının bölgeye kadın futbolu anlamında hizmet etmek olduğunu belirterek, bu sezon hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Kuruluşunun ilk yılından dolayı şampiyonluk için zorlanacaklarını söyleyen Gözmen, “Şampiyonluk imkânsız değil. Bölgedeki kadınlar ‘Evinde otur. Elinin hamuru ile erkeğin işine karışma’ mantığını her anlamda yıktı. Çok yetenekli ve milli takıma kadar yükselecek kadın futbolcularımız var. Erkeklerin yaptığı işleri kadınlar da çok rahat yapabilirler. Bunu futbol oynayarak gösterecekler. Diyarbekirspor kadın futbol takımı sadece şuan kurulmuş olan takım ile kalmayacak. Futbolu seven bütün kızların bizim takımda yer almasını istiyoruz” dedi.

‘YENİ KURULAN BİR TAKIMIZ’

Diyarbekirspor Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Melek Akgül Karakoç da daha önce Amedspor kadın futbol takımını yönettiğini söyleyerek, güzel yerlere gelmek istediklerini dile getirdi. Karakoç, “Tabi hedefimiz sadece Diyarbekir spor kadın futbol takımını oluşturmak değil. Diyarbekir kadın futbol takımının alt yapısını da oluşturmak. Bizim transfer çalışmalarımız devam ediyor. Ve şuan tek hedefimiz yeni takım kurup 2’nci Lig’e yükselen takım olmak. Bunun için de sürekli kendimizi yenileyip hedefe gideceğiz. Yeni kurulan bir takımız. Eksiklerimiz illaki var ama tamamlayacağız” şeklinde konuştu. Geç saatlere kadar idman yaptıklarını belirten Karakoç, “Gelen bazı kadın futbolcuların aileleri sorun çıkarıyor. Geç saatlere kadar idman çalışmalarımızı devam ediyor. Aileler her ne kadar karşı çıksa da önümüzde kararlı ve hedefe odaklanmış bir kadın futbol takımı var” diye ifade etti.

‘KURSA DİYE FUTBOL OYNAMAYA GİDİYORDUM’

Diyarbekirspor kadın futbol takımı forvet oyuncusu Safiye Uçak (21) 8 yıldır profesyonel futbol oynadığını, daha önce Amedspor’da olduğunu söyledi. Bir çok takımda top koşturduğunu belirten Uçak, “Sonunda evime, takımıma döndüm. Futbola erkekler arasında oynayarak başladım. Futbol oynadığım için çevremden ve ailemden sürekli tepki alırdım. Ailem ilkin futbol oynamama izin vermedi. Ben ise kursa gidiyorum diye futbol oynamaya gidiyordum. Profesyonel futbolcu olunca ailem de destek çıktı ve artık maçlarımızı bile izlemeye geldiler” dedi.

‘KADINLARA ÇAĞRIM VAR’

Orta saha oyuncusu Yağmur Çetin (18) ise daha önce atletizm ile uğraştığını ifade ederek, futbol hayatında daha baskın olduğu için futbolcu olmayı seçtiğini belirtti. Çetin, “Ben küçüklüğümden beri futbolu seviyorum. Kısa sürede çok iyi yerlere geleceğiz. Kadınlara çağrım var. Eğer bir sporla ilgilenmek istiyorlarsa etrafındakilerin ne dediklerine kulak asmasınlar ve ne olursa olsun herkes hayallerinin peşinden koşsun” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli mülteciler için değişen bir şey yok!

SONRAKİ HABER

Atlanta 96’nın unutulmaz takımı Nijerya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...