09 Ağustos 2016 01:07

Köylüler köprüyü kullanamıyor!

Ovacık'ta geçen yıl Ağustos ayında zırhlı aracın geçişi sırasında üzerine döşenen bombanın patlatılmasıyla bir bölümü yıkılan köprü halen onarılmadı.

Paylaş

Kenan DOKUR
Erhan KURUL
Dersim

Dersim’in Ovacık (Pulur) ilçesinde geçen yıl ağustos ayında, PKK’liler tarafından zırhlı bir aracın geçişi sırasında köprüye döşenen bomba sebebiyle bir bölümü yıkılan köprü bir yıldır köprü onarılmadı. Vatandaşların onarma önerisi ise kaymakamlık tarafından güvenlik gerekçesiyle sürekli geri çevrilmiş.

Arel (Meşedibi), Konak, Çakmaklı, Öveçler (Kerzu), Kozluca (Qolcu) gibi çevre köylerden Ovacık merkeze ulaşım ise köprü kapalı olduğu için 5 km daha uzak başka bir yoldan sağlanıyor. Üstelik uzak olan bu yol son derece bozuk ve elverişsiz. Bu duruma karşı kendi aralarında para toplayan vatandaşların uzun uğraşlar sonucunda köprüyü onarmalarına rağmen köprünün ulaşıma açılmasına hala izin verilmiyor. Şu an sağlam olan köprünün kullandırılmamasına ve hiçbir gerekçe göstermeyen yetkililere vatandaşlar bir anlam veremiyor.
Arel Köyü sakini Yeter Bişkin, iki çocuğunun yatılı okulda öğrenim gördüğünü ve hafta sonları eve gelmek zorunda olduğunu söyledi. Köprü varken ulaşımın daha ucuz olduğunu belirten Bişkin “Yoksuluz, zaten geçinemiyorduk. Şimdi ise daha zor durumda kalıyoruz. Köprünün kapatılması işimizi zorlaştırdı. Çatışmalar bitsin, kimse ölmesin” dedi.

KÖPRÜMÜZÜ İSTİYORUZ!

Köylülerden Niyazi Matur ve eşi Zarife Matur da bu durumdan mağdurlar. 93 yaşında olan Niyazi Matur, sağlık sorunları nedeniyle sürekli tedavi görmek zorunda. Matur “Eşimle beraber Ovacık’a gitmek zorundayız. Köprünün kullanılmaması bizim fazla para vermemize neden oluyor. Emekli maaşıyla geçinmek zorundayım. Yetkililer buna bir çare bulsun, sesimizi duysunlar. Biz köprümüzü istiyoruz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova'da yıkımlar, tepkilere rağmen sürüyor

SONRAKİ HABER

Suriyeli mülteciler için değişen bir şey yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...