09 Ağustos 2016 00:54

Mülteci çocuklar fuhşa zorlanıyor, kimse yargılanmıyor

İsveç'te yayın yapan Sydsvenskan Gazetesi, Malmö ilinde sığınmacı çocukların dairelerde “seks köleleri” gibi satıldığını kamuoyuna açıkladı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç’te yerel yayın yapan Sydsvenskan Gazetesi, Malmö ilinde sığınmacı çocukların dairelerde “seks köleleri” gibi satıldığını kamuoyuna açıkladı. Ancak bu güne kadar tek bir kişi hakkında bile dava açılmadı.

Skåne Bölgesi’nin insan ticaretine karşı mücadeleden sorumlu Koordinatörü Lisa Green, bölgede insan ticaretinin büyük çapta yapıldığını, kendilerinin ancak bunun küçük bir bölümünü duyduklarını, 2014 yılından bu yana 40 çocuk olmak üzere 100 civarında insan ticaretini polise bildirdiklerini söylüyor.

Green, “Çocuklar araçlara bindirilerek Malmö’de bulunan oda veya lokallere götürülüp cinsel ilişkiye zorlanıyor. Bazı hallerde bu iş kaçak gece kulüplerinde yapılıyor” diyor.

Fuhşa zorlanan çocukların kamplarda veya transit konaklama yerlerinde kalan İsveç’e yalnız gelen sığınmacı çocuklar olduğunu söyleyen Green, konuyu defalarca polise bildirdiği halde, polisin soruşturma açmadığını ve tek bir vakanın bile dava açılmasıyla sonuçlanmadığını söylüyor.

NE ZAMAN DAVA AÇILACAĞI BELLİ DEĞİL

Skåne Güney Bölgesi Polis Şefi Yardımcısı Leif Franzen ise, çocukların fuhuşa zorlanmasından kuşkusu olmadığını, konuya öncelik verdiklerini ve kendilerine yapılan bildirimleri sırasıyla ele aldıklarını iddia ediyor.

Gazetenin muhabirinin 2015 yılı içinde bildirimlerden kaçı hakkında araştırma yaptıkları sorusunu ise ”Emin değilim ama geçtiğimiz yıl bir veye iki kişinin durumunu ele aldık. Dava açılmasını sağlamak için çok sıkı çalışıyoruz” diyerek yanıtlıyor.

Green, polisin ele aldığı iki davanın da çocukları kapsamadığı ve polisin çocuklara öncelik vermediğini söylüyor. İsveç’e yalnız gelen sığınmacı çocuklara yolda yardım eden ve iltica etmelerini sağlayan kişilerin çocukları fuhuşa zorlayarak para kazandıklarını söylüyor ve çoğu durumlarda bunun örgütlü olarak yapıldığınının altını çiziyor.

Ülkenin diğer yerleşim birimlerinde de aynı şeylerin yaşandığı söyleniyor. Geçtiğimiz yıl Stockholm polisi yalnız gelen mülteci çocukların fuhuşa zorlandığını açıklamıştı. Bu çocukların çoğunun yerleştirildikleri yerlerden kaçan ve kaçak yaşayan mülteci çocuklardan oluştuğu belirtilmişti.

ÖNCEKİ HABER

‘Dans et, aksi halde kayboluruz’

SONRAKİ HABER

'Meşhur' polise ırkçılık suçlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa