08 Ağustos 2016 14:06

Emek ve meslek örgütleri, Kemal Kılıçdaroğlu'yu ziyaret etti

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB başkanlarından oluşan heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yu ziyaret etti.

Paylaş

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel'den oluşan heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yu ziyaret etti. CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede, darbe girişimi sonrasındaki gelişmeler ve OHAL'e ilişkin görüş ve taleplerini dile getiren kurumlar, demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirttiler. 

İŞÇİLERİN SORUNLARI, OLDUĞU GİBİ DURUYOR

Görüşmeyi Evrensel'e değerlendiren DİSK Genel Başkanı Kani Beko, emek ve demorkasi güçlerinin birlikte mücadele etmesi gerektiği konusunun gündemleri olduğunu söyledi. Emek ve meslek örgütleri olarak darbenin de OHAL'in de karşısında olduklarını Kılıçdaroğlu'ya da ilettiklerini aktaran Beko, “Bu ülke KHK'larla yönetilemez. OHAL'in mutlaka kaldırılması gerekiyor. TBMM darbeye karşı dik duran, OHAL'i hak etmeyen bir meclistir. Ayrıca darbe girişiminin ardından şu an tek gündem darbe. Ancak 3 milyona yakın insanın aç yattığını unutmamak lazım. Bu ülkede milyonlarca işsiz var, emekçilerin bankalardan çektiği kredilerin borçları ve bu kesimin yüzde 25'i borçları nedeniyle icralık durumda. Bunların da en kısa zamanda gündeme gelmesi gerektiği ilettik” dedi. 
Her emek ve meslek örgütünün kendi alanına dair sorunlarını ve taleplerini paylaştığını belirten Beko, DİSK olarak belirledikleri 3 talepleri olduğunu söyledi. Beko, “Bireysel emeklilik sisteminin kaldırılması, kıdem tazminatına dokunulmaması ve tüm taşeron işçilerine kadro verilmesini istiyoruz. Bunların yanı sıra siyasi partilerin barajlarının ve sendikal barajların kaldırılması gerektiğini anlattık. Türkiye'de eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik mücadelesinin ortak verilmesi gerektiğini söyledik” dedi. 

KAMUDA İŞ GÜVENCESİ TEHLİKEDE

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de OHAL ve KHK'lerin mevcut yasaları aştığını, kamu emekçilerinin topyekun açığa alınmalarının iş güvencesini tehlikeye düşürdüğünü ve ihbarcılık, baskılarla kamu alanında çalışma huzurunun bozulduğunu Kılıçdaroğlu ile paylaştıklarını dile getirdi. Cemaate yapılan operasyon adı altında 301 üyelerinin açığa alındığını kaydeden Özgen, yeni atancak öğretmenlerin sözlü sınavla alınıp sözleşmeli olarak istihdam edilmelerinden kaygılı olduklarını söyledi. KESK üyelerinin eski olaylar gerekçe gösterilerek sürgün edildiğini belirten Özgen, “Barış için Akdemisyenlerin açığa alındığını ve bunların hukuksuz, keyfi uygulanmalar olduğunu söyledik. CHP'nin hem Meclis'te, hem de başbakanlıkla yapılacak görüşmelerde bu konuları gündeme almasını istedik” dedi. 
Görüşmede, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da kendisiyle paylaşılanları dinleyerek eleştirilere hak verdiği ve KHK'lerle OHAL yasasının yetkilerinin aşıldığını ifade ettiği öğrenildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

35. İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur Yazarı, Ioanna Kuçuradi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 5 köyde sokağa çıkma yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...