08 Ağustos 2016 12:48

Memurlara izin yasağı kaldırıldı

Numan Kurtulmuş: Bugün itibariyle kamu personelinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir.

Paylaş

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin yaptığı açıklamada memurlara getirilen izin yasağının bugün itibariyle kalktığını açıkladı.

Kurtulmuş, "Bugün itibariyle kamu personelinin izin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir" diye konuştu. Kurban bayramı tatilinin de "büyük bir ihtimalle" 9 gün olacağını ifade eden Numan Kurtulmuş, kararın henüz Bakanlar Kurulu'na gelmediğini belirtti.

ABD'nin Gülen'in iadesi konusunda bir karar vermesi gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, "Ya bir terörist ele başını tutacaklar ya da 79 milyon Türk insanını tercih edecekler" dedi.

Kurtulmui darbe girişimi sonrası 9'u general 216 kişinin firari durumda olduğunu belirtti.

Numan Kurtulmuş’un açıklamasından satır başları şöyle:

Emniyet kayıtlarına göre 25 milyon vatandaşımız bugüne kadar demokrasi nöbetine katılmıştır. Dün yine emniyetin kayıtlarına göre İstanbul’da 5 milyon vatandaşımız bir araya gelmiş, Türkiye genelinde diğer illerde de 10 milyon insanımız meydanlara çıkmıştır.

Bundan sonra, bu mitingden sonra ABD yetkililerinin Gülen’i orada saklama koruma konusunda ciddi tereddütler geçirdiklerini zannediyorum

Bundan sonra ABD’li yöneticiler bir tercih yapmak zorundadırlar. Ya bir terörist ele başını tutacaklar ya da 79 milyon Türk insanını tercih edecekler.

Toplumun bütün kesimleri demokrasiye sahip çıkmıştır. Yenikapı Türkiye için yeni bir kapının açılması olmuştur. Demokratik olgunluğa açılan yeni bir kapı olmuştur.

İnşallah bu miladı siyasetçiler olarak bizler de iyi değerlendireceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hüseyin Deniz’in öldürülüşünün 24. yılı

SONRAKİ HABER

Tersanede vinçten düşen operatör yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa