08 Ağustos 2016 11:24

Ekoroma işçileri: Kayyım ve patrondan açıklama bekliyoruz

Ekoroma işçileri Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Paylaş

Marketler kapatılınca 4 aylık maaşları ve kıdem tazminatları için Ekoroma Esentepe şubesinde direnişe geçen işçiler, Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Adana’da yaklaşık bir yıldır kayyımın denetiminde olan Ekoroma'nın işçileri maaşları ve kıdem tazminatları konusundaki belirsizlikle ilgili kayyım ve patrondan açıklama beklediklerini dile getirdi. Toplantıya İHD, EMEP ve DİSK üyeleri de katıldı. Basın açıklamasını işçilerden Zeynep Deli okudu.

19 gündür direnişte olduklarını ifade eden Deli, Adana'da bulunan Ekoroma Marketler Zincirinin hepsinin kapatılmasıyla kendilerinin mağdur olduğunu ifade etti.  Şu anda birçok işçinin çıkışının yapıldığını dile getiren Deli, hem işveren hem de atanan kayyım tarafından kendilerine herhangi bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

İşçilerin tüm haklarının gasbedildiğini söyleyen Deli, "Tüm bu olaylara istinaden patronların ve kayyım heyetinin sizlere ve kamuoyuna açıklayıcı bir açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD sanıkları Türkiye’ye ‘huzur bulmaya’ gelmiş

SONRAKİ HABER

TÜMTİS: Gazi-Ulaş’ta işçi kıyımı devam ediyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...