08 Ağustos 2016 10:40

İşçiler ölümden döndü patron ücretlerini kesti

Mersin Limanı'nda yem denilerek tarım ilacı taşıtılan işçiler hastanelik oldu. 4 günlük tedavi sonrasında işe giden işçilerden 4 günlük ücret kesildi.

Paylaş

Mersin Limanı'nda taşeron firmaya bağlı olarak çalışan işçilere hayvan yemi denilerek, tarımsal ilaç taşıtıldı. Bu nedenle 4 işçi zehirlendi. İşçiler, durumlarının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırılarak 4 gün boyunca tedavi gördü. Doktorların “Ölüm tehlikesi atlattınız” dediği işçiler, işe geri döndüklerinde ise patronun hastanede geçirdikleri 4 günlük ücretlerinin aylıklarından kesildiğini öğrendi. 

'KLİMANIN ALTINDA DURUN GEÇER'

Limanda Öz Güneş firmasında çalışan ve zehirlenen 4 kişiden biri olan İrfan Demir isimli işçi, işverenin “konteynırlarda hayvan yemi var onları taşıyın” dediği yükün tarımsal ilaçlar olduğunu sonradan anladıklarını söyledi. Taşımaya başladıkları anda çok ağır bir koku aldıklarını ve baş dönmesi, halsizlik yaşadıklarını belirten Demir, durumu aktarmalarının ardından firma yetkililerinin kendilerine rahatsızlığın sıcaktan kaynaklandığını ve klimanın altında biraz durarak, sorunun çözüleceğini söylediklerini aktardı. Mola sırasında yemek yiyemediklerini vurgulayan Demir, daha sonra kendi çabaları ile ambulans çağırdıklarını kaydetti. 

YOĞUN BAKIMA ALINDILAR

Hastaneye kaldırılmalarının ardından yoğun bakıma alındıklarını dile getiren Demir, 4 gün boyunca yoğun bakımda kaldıklarını ifade etti. Doktorların taşıdıkları maddenin zehir olduğunu ve ölüm tehlikesi atlattıklarını aktaran Demir, bunun üzerine hastane polisine ifade verdiklerini ancak herhangi bir işlem yapılmadığını söyledi. Normal şartlarda bu tür konteynırlarda uyarıcı ve bilgilendirme yazısı olması gerektiğini hatırlatan Demir, “O gün gelen konteynırlarda herhangi bir uyarıcı yoktu ve bu işi yaparken korunma ihtiyacı duymadık dolaysıyla da önlem almadık” diye konuştu. 

YOĞUN BAKIMDAYKEN ÜCRETLERİ KESİLDİ

Zehirlenen bir diğer işçi İrfan Demir’in kardeşi Ayhan Demir ise, taşıma işini gerçekleştirirken ürünün çok fazla koku salmasından kaynaklı işverenlerden maske ve koruyucu ekipmanları istediklerini fakat kendilerine bezden toz maskesi verildiğini ifade etti. Demir, işe geri döndüklerinde daha vahim bir durum ile karşılaştıklarını belirterek, hastanede kaldıkları 4 günlük ücretlerinin aylıklarından kesildiğini fark ettiklerini kaydetti. Yaşadıklarına tepki gösteren Demir, şikayetçi olduklarını ve peşini bırakmayacaklarını ifade etti. (Mersin/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Valilik: Atatürk Havalimanının kapatıldığı iddiaları asılsız

SONRAKİ HABER

Tutuklama ve açığa alma bilançosu büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...