08 Ağustos 2016 09:54

Manavgat'ta babası ve kardeşi boğulan Sena da kurtarılamadı

 Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde dün babası ve kardeşi denizde boğulan, kendisi son anda kurtarılan Hatice Sena Yandımoğlu, bu sabah hayatını kaybetti

Paylaş

 Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde dün babası ve kardeşi denizde boğulan, kendisi son anda kurtarılan 15 yaşındaki Hatice Sena Yandımoğlu, bu sabah hastanede yaşamını yitirdi.

Konya'dan tatil için Gündoğmuş'a gelen Yandımoğlu ailesi, dün akrabalarıyla birlikte Manavgat'a bağlı Çenger Mahallesi sahiline denize girmek için geldi. Denizde yüzen çocukları 9 yaşındaki İbrahim ve Hatice Sena'nın bir süre sonra dalgaya kapıldığını gören 45 yaşındaki Bülent Yandımoğlu, onları kurtarmak için denize girdi. Kenarda bekleyen akrabaları yetkilileri arayarak yardım istediği sırada Bülent Yandımoğlu da dalgalara kapıldı. Bunu gören yakınları ise suya girerek, baba ve kızını kıyıya çıkardı. İbrahim Yandımoğlu ise kısa sürede olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bulunarak kıyıya getirildi. Olay yerine gelen ambulanslarla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülen Bülent Yandımoğlu ile İbrahim Yandımoğlu, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Özel bir hastaneye getirilen ve burada kalp masajıyla hayata döndürüldüğü belirtilen Hatice Sena Yandımoğlu ise yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı, ancak bugün saat 09.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Hatice Sena'nın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna konuldu. Baba ve oğlun cenazesinin Konya'ya gönderildiği belirtilirken, Hatice Sena Yandımoğlu'nun cenazesinin de otopsi sonrası aynı kente gönderileceği ve Üçler Mezarlığı'nda toprağa verileceği kaydedildi.

Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen çocukların dayısı Cafer Yıldız, "Kızla oğlan denize gidince babaları da arkadan girmiş. Ancak ayağı taşa sıkışmış, can vermiş. Kurtaramadık, çok üzgünüz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Menbic Askeri Meclisi, kent merkezinde açıklama yaptı

SONRAKİ HABER

'İran ve Rusya, Erdoğan'a yardım etmek istiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...