08 Ağustos 2016 09:48

Menbic Askeri Meclisi, kent merkezinde açıklama yaptı

Menbic Askeri Meclisi, Menbic'i IŞİD'den kurtarmak için başlatılan operasyona dair kent merkezinin yakınlarında açıklama yaptı.

Paylaş

Menbic Askeri Meclisi Genel Komutanlığı ve savaşçıları, Menbic'i IŞİD'den kurtarmak için başlatılan operasyonda gelinen aşamaya dair denetim altına alınan kent merkezinin yakınlarındaki el Beta Kavşağı'nda basın açıklaması yaptı.

Ebu Emced'in açıklamaları şöyle:

“Komutan Şehit Faysal Ebu Leyla  Minbic Özgürlük Operasyonu’nda, büyük direnişimiz tüm hızıyla devam ediyor.

Güçlerimiz şimdiye kadar büyük kazanımlar elde etti. El Kura el Erdiyê dörtyolu ve etrafındaki mahalleler kurtarıldı. Böylece şehir merkezinin yüzde 90’lık kısmını çetelerden temizlemiş bulunuyoruz. Bu da çetelerin yaşam alanının çok küçük bir noktada daraldığı anlamına geliyor.

DAIŞ çeteleri alanları daraldığı için, kendi kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivilleri şehrin kuzeyinde konumlandırarak canlı kalkan olarak kullanıyor. Onların emirlerine göre hareket etmeyen sivilleri çeteler direkt katletmekte.”

Ebu Emced, değerlendirmelerinin sonunda şunları belirtti:

"Menbic Askeri Meclisi olarak insani,ahlaki ve ulusal bir sorumluluk duygusu ile çetelerin elindeki sivilleri tamamen kurtarana kadar tek bir çetenin bile kentten çıkmasına izin vermeyeceğiz. Çıkışlarına izin vermemiz için şartımız sivil ve tutuklu yurttaşların tamamını serbest bırakılmasıdır." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çaldağı’nda arazi satışı Meclis gündeminde 

SONRAKİ HABER

Manavgat'ta babası ve kardeşi boğulan Sena da kurtarılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...