08 Ağustos 2016 09:28

Çaldağı’nda arazi satışı Meclis gündeminde 

CHP Milletvekili Yılmaz, Çaldağ Mahallesi’nde imar planı değişikliği hakkında dava devam etmesine rağmen arazinin satışa çıkarılmasını Meclise taşıdı.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz, Ankara’nın en önemli bakı noktası olan Çaldağ Mahallesi’nde imar planı değişikliği hakkında dava devam etmesine rağmen arazinin neden satışa çıkarılmasını Meclis gündemine taşıdı. Yılmaz, “Ülkemiz OHAL dönemi yaşarken, Büyükşehir’in Çaldağı’nda arsaları alelacele satışa çıkarması hangi belediyecilik ilkesiyle bağdaşmaktadır?” diye sordu.

CHP  Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Başkent’in en önemli bakı noktası sayılan Çaldağ Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkardığı arazinin akibetini  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu. Özhaseki’nin yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Yılmaz, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çaldağ’da yapmak istediği söz konusu kentsel dönüşüm planlarının yürütmesinin durdurulması talebiyle Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı’nda dava açtığını hatırlattı. 

Çaldağ Tepesi’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınmasının gerekçesinin açıklanmasını isteyen Yılmaz, bu tepenin yeşil alan olarak değerlendirilmesinin neden gündeme gelmediğini sordu. Yılmaz, gelişmiş ülkelerde kent panoramasının görüldüğü tepelerin turizm açısından en değerli kamusal alan olarak değerlendirildiğini belirterek, “Ankara için çok önemli bir değer olan Çaldağ’ın kentsel dönüşüme açılma kararının altında ne yatmaktadır?” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Haritacılar ‘Parsel parsel’ verilen yerleri açıklıyor

SONRAKİ HABER

Menbic Askeri Meclisi, kent merkezinde açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa