08 Ağustos 2016 07:51

Vattenfall 2 bin çalışanını işten atıyor

İsveç devletinin enerji tekeli Vattenfall'ın İsveç'te 2 bin çalışanını işten atmaya hazırlandığı açıklandı.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç devletinin enerji tekeli Vattenfall'ın İsveç'te 2 bin çalışanını işten atmaya hazırlandığı açıklandı.

Açıklamayı tekel yetkilileri değil çalışanları temsilen Vattenfall Yönetim Kurulunda yer alan sendikacı Johnny Bernhardsson yaptı.
Vattenfall, geçtiğimiz yılın güz aylarında da elektrik fiyatlarındaki düşüşün şirketin kârlarını olumsuz etkilediğini bundan dolayı yönetim, iletişim teknolojisi gibi bölümleri taşeron firmalara devretmeyi düşündüğünü açıklamıştı.

İşten çıkarmalarla ilgili medyanın sorularını yanıtlayan Vattenfall'ın Basın Sekreteri Peter Stedt, elektrik üretimi dışında tüm bölümlerin çalışmalarını gözden geçireceklerini ve amaçlarının personel giderlerini azaltmak olduğunu söyledi ancak işten atılacakların sayısı hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.

İsveç'te 8 bin 500 çalışanı olan Vattenfall, iki gün önce Laponya'da bulunan Jokkmokk yerleşim birimindeki bir bürosunu kapatacağını ve 40 çalışanın işine son vereceğini açıklamıştı.

YAŞAM SAVUNUCULARI TARAFINDAN PROTESTO EDİLİYOR

Vattenfall'ın  Almanya'daki linyit ocaklarını Çek EPH şirketine satması da İsveç'te yoğun tepkilere yol açıyor.  Yaşam savunucuları, İsveç Hükümetini altına imza attığı Paris İklim Sözleşmesi'ne uymamakla suçluyor.

Geçtiğimiz aylarda parlamento içinde ve dışında, başbakanlık önünde polisin saldırmasıyla sonuçlanan eylemler gerçekleştiren yaşam savunucuları, linyit ocaklarının satışının durdurulması için zaman zaman konferans, panel ve gösteriler örgütlemeyi sürdürüyorlar.

ÖNCEKİ HABER

İyi ki doğdun güzel gülüşlü yoldaşım doğum günün kutlu olsun

SONRAKİ HABER

CHP, 'Martı Projesi' için araştırma komisyonu istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...