08 Ağustos 2016 06:01

Erdem Gül: Şermin gazetecidir, yalnız değildir!

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Şermin Soydan için 'Şermin, gazetecilik yaptı. Şermin gazetecidir ve yalnız değildir” dedi.

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine yönelik planlanan operasyona ilişkin bilgileri, "İşte Gever'e 'gizli' operasyon belgesi" başlıklı haberi ile kamuoyuna duyurduğu için 14 Mayıs'ta tutuklanan DİHA Muhabiri Şermin Soydan hakkında hazırlanan iddianamede, “Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme” ve "Devletin savaş ve imkânlarının tehlikeye sokulması" iddiasıyla müebbet hapis istendi. Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül de MİT TIR’ları haberi nedeniyle "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek" ve "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” gerekçesiyle gazeteci Can Dündar ile beraber tutuklanmış ve bir süre sonra serbest kalmıştı. "Devletin gizli bilgilerini temin etme ve açıklamadan" Can Dündar'a 7, Erdem Gül'e 6 yıl hapis cezası verildi.

'BİLGİLENDİRMEK GAZETECİNİN GÖREVİDİR'

Gül, gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla kendisi gibi benzer suçlamalara maruz kalan muhabirimiz Soydan’ı istenen cezaya tepki gösterdi. Gazeteciliğin bir suç olmadığını söyleyen Gül, “Gazetecilerin yeri dışarısıdır. Bu dönem yoğun olarak yaşandığı gibi adliyeler ve hapishaneler değildir. Gazetecinin görevi okurunu, kamuoyunu, halkı bilgilendirmektir. Gerçekleri yazmaktır. Yaz denileni yazmak, yazma denileni yazmamak gazetecilik değildir. Tam tersine 'yazma' denileni yazmaktır gazetecilik. Halkın bilgilendirilmesini sağlayan hiçbir şey 'sır' olarak tanımlanamaz” dedi. 

Gül, gazetecilik faaliyetleri nedeniyle gazeteciler hakkında açılan tüm davaların derhal düşürülmesi ve gazetecilerin özgür bırakılması çağrısı yaptı. 

'EN KOLAY OPERASYONLAR GAZETECİLERE YAPILIYOR'

Gül, arkasına iktidarı alan “gazetecilerin”, arkasında iktidar gücü olmayan, muhalif gazetecileri “hapse girmesi”, “öldürülmesi” gerekenler olarak listelerinin yayınladığı bir ortamda olduklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında “Havuz medyası” ve “Fethullahçı medyası” gibi kategorilerin tartışılmasına işaret eden Gül, bu iki medya kategorisinin ittifakında gerçekleri yazan gazetecilerin cezaevlerine tıkıldığını hatırlattı. Gül, gazetecilerin cezaevlerine atılmaları sürecinin halen bitmediğini, 15 Temmuz darbe girişiminin bunu değiştiremediğini söyledi ve iktidarın en kolay operasyonları gazetecilere, aydınlara yapmayı sürdürdüğü ifade etti. 

ŞERMİN’E MESAJ: GERÇEKLER HER ZAMAN KAZANIR

Gül, cezaevinde tutulan DİHA Muhabiri Soydan’a şu mesajı gönderdi: “Şermin, gazetecilik yaptı. Bu günler de geçecek. Gerçek her zaman kazanır. Gerçeği biz biliyoruz. Şermin gazetecidir ve yalnız değildir.” (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Dilan Alp: Mutlu 1 Mayıs döneminde yargılanmalıydı

SONRAKİ HABER

Kazdağları'nde orman yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...