08 Ağustos 2016 05:51

Dilan Alp: Mutlu 1 Mayıs döneminde yargılanmalıydı

Dilan Alp, kendisine, "marjinal örgüt üyesi" diyen 'FETÖ üyeliği'nden tutuklu Eski İstanbul Valisi Mutlu'ya kin beslemediğini dile getirdi.

Paylaş

 Taksim Meydanı'nda 2013 yılı kutlanmak istenen 1 Maylıs'a giderken polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Dilan Alp, kendisine, "marjinal örgüt üyesi" diyen "FETÖ üyeliği"nden tutuklu dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya kin beslemediğini dile getirdi. Mutlu'nun o dönem yargılanması gerektiğini söyleyen Alp, "İktidarları ile birlikte iş birliği yaptıkları için o dönem yargılanmadı. Şu an iktidarın bünyesinde düşman olarak nitelendirildiği için tutuklandı" dedi. 

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında "FETÖ üyeliği" iddiasıyla tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2013 yılının 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda "yasaklı" Taksim'e girmek isterken polisin attığı gaz kapsülüyle kafasından vurulup uzun süre hastanede tedavi gören Dilan Alp için, "marjinal örgüt üyesi" suçlamasında bulunmuştu. Alp, ajansımız aracılığıyla Mutlu'ya gönderdiği mesajında kendisine kin beslemediğini, adil bir şekilde yargılanmasını istediğini söyledi. 

'HÜSEYİN AVNİ TEK BAŞINA SUÇLU DEĞİLDİ'

Herkes gibi kendisinin de 1 Mayıs'ı bayram havasında kutlamak isterken, polis şiddeti ile karşılaştığını ve tedavi süreci devam ederken şahsını zedeleyen bu tarz açıklamalarla karşılaştığını dile getiren Alp, "Mutlu, yaralanmam ve Gezi'de yaşananlardan yüzde 100 sorumlu tutulmamalı. Dönemin mevcut iktidarının da payının olduğunu unutmamak da fayda var. Orada işlenen suçlar tek başına değil, en başından en tepeye kadar herkesin birlikte işlediği suçlardı. Bu yüzden tek başına Hüseyin Avni Mutlu'ya bir kin beslemiyorum" diye konuştu.

'HUKUK ÖNÜNDE SORUMLULAR HESAP VERMELİ'

Mutlu'nun o dönem iktidarın uygulayıcısı olduğunu anımsatan Alp, "Biz haklı davamızı açtık. Ve kazandık. Herkesin sorgulanmasını istiyorum adaletin yerini bulması açısından. Bunun ise hukuka uygun şekilde kimseyi hukuk önünde ayırmadan din, dil, ırk gibi ayrımlar gözetilmeden yargılanmasından yanayım. Adil bir şekilde hukuk önünde sorumlular hesap vermeli" dedi. 

'O DÖNEM YARGILANMASI GEREKİRDİ'

Devletin kendisi gibi düşünmediği, kendisine itaat etmeyeni hukuka aykırı bir şekilde yaptırım uygulayarak sindirmeye çalıştığını ifade eden Alp, "Bunun bir çok örneğini gördük. Mutlu'nun o dönem yargılanması gerekiyordu. İktidarları ile birlikte iş birliği yaptıkları için tutuklanmadı. Şu an iktidarın bünyesinde düşman olarak nitelendirildiği için böyle bir yaptırıma maruz kalmasını gayet normal karşılıyorum. Ben bir örgüt üyesi olabilirdim. 'Marjinal olabilirdim', yahut onların iddia etmesi gibi 'elinde sirke şişesi değil de molotofkokteyli' olabilirdi. Ama bu kimsenin kimseye hayatına kastetme hakkını vermez. Akabinde böyle bir çıkışta bulunmaları kendilerini aklamak için yaptıkları açıklamalar" ifadelerini kullandı.

'POLİS ŞİDDETİ PES DUYGUSU YARATMADI'

Alp son olarak şunları söyledi: "Uyguladıkları şiddetin bir işe yaramadığını göstermek için 2014'te 1 Mayıs'ta alanlara çıkmaya çalıştım. Özellikle çıkmamın nedeni polisin şiddeti veya kısıtlamaların biz de pes etmişlik duygusuna yol açmadığını ve onlara uyguladıkları şiddetin bir işe yaramadığını göstermekti." (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İngiliz basınında Yenikapı mitingi

SONRAKİ HABER

Erdem Gül: Şermin gazetecidir, yalnız değildir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...