08 Ağustos 2016 05:19

Soma katliamı davasında bilirkişi raporu yine yetişmedi

Soma davası avukatlarından Alihan Pilaf, bilirkişi raporunun bu duruşmaya da yetişmediğini, heyetin tarafların taleplerini dinleyeceğini belirtti. 

Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde kömür madeninde yaşanan göçükte 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili 6'sı tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 9'uncu duruşması yarın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 14 Haziran'da görülen son duruşma, katliamın yaşandığı maden ocağında Ocak ayında yapılan bilirkişi incelemesi raporunun tamamlanmaması nedeniyle kısa sürmüştü. 

Bilirkişi raporunun yarınki duruşmaya da yetişemeyeceği öğrenildi. Görülecek duruşmada da mağdur ailelerin avukatları ve sanık avukatlarının sunumları ile talepleri dinlenecek. 

Dava avukatlarından Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Yöneticisi Alihan Pilaf, bilirkişi raporu ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmadığını ve ellerine bir bilgi gelmediğini söyledi. Duruşmanın diğer celselere göre kısa sürebileceğini belirten Pilaf, bir takım konularda beyanda bulunacaklarını ve taleplerini sunacaklarını söyleyerek, kamuoyunu duruşma konusunda hassasiyete davet etti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Sigmar Gabriel: Türkiye, 10-20 yıl AB'ye üye olamaz

SONRAKİ HABER

İngiliz basınında Yenikapı mitingi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...