08 Ağustos 2016 04:26

Meksika'da toprak kaymaları 38 can aldı

Meksika'yı vuran tropikal fırtına ve yağmurlar sonucunda meydana gelen toprak kaymaları, dağlık bölgede 38 kişinin ölümüne neden oldu.

Paylaş

Meksika'nın Pueblo ve Veracruz eyaletlerindeki tropikal fırtınanın ardından gerçekleşen toprak kaymaları, Meksika Ulusal Sivil Savunma Koordinatörü Luis Puente'nin açıklamasına göre en az 38 kişinin ölümüne neden oldu.

Meksika'nın Pueblo eyaletinde, toprak kaymasından dolayı 28 kişi hayatını kaybederken, afet bölgesini ziyaret eden Vali Rafael Moreno Valle, twitter hesabından fotoğraflar paylaşıp açıklamalarda bulundu. Valle, “Hükümetimiz tüm kaynakları değerlendirecektir. Meydana gelen bütün hasarlar onarılana kadar durmayacağız" ifadesinde bulundu.

Veracruz Valisi Javier Duarte de, eyaletin dağlık bölgesinde çamur yığınlarının kayması sonucu, bu bölgede de 10 kişinin öldüğünü doğruladı.

CNN'in Meteoroloğu Derek Van Dam, toprak kaymalarına yol açan fırtınanın, Meksika'nın güneybatı kıyılarına doğru ilerlediğini ifade etti. Fırtınanın bölgedeki etkisi azalırken, şiddetli yağışların devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, sel baskını ve toprak kayması riskine karşı halkı uyarıyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İBB İstanbul'da akşamları ücretsiz ulaşım süresini uzattı

SONRAKİ HABER

Bayburt’ta Kürt öğrencilere linç girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...