10 Mayıs 2012 10:10

Cezayir’de seçime katılım düşük oldu

Cezayir’de bugün milletvekilliği seçimleri vardı. 500’den fazla yabancı gözlemcinin izlediği seçimler, son 20 yılın en adil seçimleri olarak değerlendirildi ancak seçime katılım oranının çok düşük olduğu gözlendi.44 siyasi parti ile 186 bağımsız adayın yarıştığı seçimlerde mevcut hük&uum

Cezayir’de seçime katılım düşük oldu
Paylaş

Cezayir’de bugün milletvekilliği seçimleri vardı. 500’den fazla yabancı gözlemcinin izlediği seçimler, son 20 yılın en adil seçimleri olarak değerlendirildi ancak seçime katılım oranının çok düşük olduğu gözlendi.
44 siyasi parti ile 186 bağımsız adayın yarıştığı seçimlerde mevcut hükümetle ilgili iki siyasi partinin ipi göğüslemesi bekleniyor.

Yeşil İttifak çatısı altında toplanan muhaliflerin ise üçüncü sırada kalacağı tahmin ediliyor. Cezayir’de 1991 yılında İslami Selamet Cephesinin kazandığı seçimler ordu tarafından iptal edilmiş, çıkan iç savaşta 200 bin insan hayatını kaybetmişti.

KATILIM ÇAĞRISI

Cezayir Başbakanı Ahmed Oyahya, başkent Cezayir’deki Pastuer Lisesinde oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, “Cezayir hakkında atıp tutan analistlere en güzel cevabı bugün halkımız verecek. Önemli olan kimin kazanacağı değil; bugün Cezayir’de demokrasi kazanmalı.” ifadelerini kullandı. Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika da oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, halkı sandık başına davet etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mısır’da seçim süreci askıda

SONRAKİ HABER

Yunanistan’da seçim bitti ama kriz sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...