07 Ağustos 2016 15:13

Bombalanan Meclisin Kütüphanesi'nde gülen kitapları

Darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'nin kütüphanesinde Fethullah Gülen'in yazdığı kitapların da bulunduğu öğrenildi.

Paylaş

Hakan GÜNGÖR 
İstanbul

15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kütüphanesinde Fethullah Gülen'in yazdığı kitapların da bulunduğu öğrenildi.

Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Müdürlüğü'nün kütüphane kataloğuna göre, Gülen'in yazdığı kitaplardan 64 nüsha, halen TBMM Kütüphanesi'nde yer alıyor.

TBMM Kütüphanesi'nde Gülen'in kendi adıyla ya da Abdülfettah Şahin müstear ismiyle yazdığı, aralarında "Hitap Çiçekleri", "Asrın Getirdiği Tereddütler", "Çağ ve Nesil", "Ölçü ve Yoldaki Işıkları", "Kriterler", "İnancın Gölgesinde", "Kırık Mızrak", "Diriliş Eşiğinde Bir Dünya" "Sonsuz Nur"un da bulunduğu kitapları kütüphane kataloğundaki yerini koruyor.

Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname kapsamında kapatılan Nil, Işık, Kaynak gibi yayınevlerinden basılanların da olduğu kitapların en eski basıma sahip olanı 1974 tarihli "Hitap Çiçekleri." Gülen'nin 2015 ve 2014'te yayınlanan kitapları "Konuşma Zamanı" ve "Bir İ'caz Hecelemesi" de kütüphanede bulunan kitaplar arasında. Gülen'in kitaplarının akıbetine ilişkin TBMM Kütüphanesi yetkilileri bir açıklama yapmadı.

Nöbetçi İstanbul Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, Gülen tarafından yazılan kitapların dijital ortamda hazırlanan CD, DVD ve diğer elektronik materyallerin basımı, dağıtımı ve satışının yasaklanmasını kararlaştırmıştı.

Ulusal Toplu Katalog verilerine göre Gülen'in kitaplarının bin 876 nüshası  üniversite kütüphanelerinde yer alıyor.

TBMM Kütüphane ve Arşiv Hizmetleri Başkanlığı'ndaki Gülen kitaplarının linki

 

 


 

ÖNCEKİ HABER

Gulet tekne ile insan kaçakçılığında 3 Ukraynalı tutuklandı

SONRAKİ HABER

Şakran Cezaevi'nde ikinci dalga 'FETÖ' operasyonu: 6 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...