07 Ağustos 2016 13:41

O’Connor’ın Zorbaların Elinde romanı yayımlandı

Flannery O’Connor’ın Bilge Kan’ın ardından yayımlanan ikinci ve son romanı Zorbaların Elinde, Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Paylaş

Kurt Vonnegut’un “Benim kuşağımın en büyük hikayecisi” dediği Flannery O’Connor’ın Bilge Kan’ın ardından yayımlanan ikinci ve son romanı Zorbaların Elinde, Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

1960 yılında yayınlanan roman gotik duyarlılığın karanlık ve sürükleyici bir örneği oluşunun yanı sıra, hiciv dolu üslubu açısından da Amerikan edebiyatı için bir dönüm noktası sayılmakta.

On dört yaşındaki yetim Francis Marion Tarwater kendini bildi bileli İhtiyar Tarwater ile yaşamaktadır. Büyük dayısı onu eğitmekle kalmamış, hâlâ hayattaki diğer akrabası, kendisinin de yeğeni olan Rayber adındaki öğretmenin elinden de kurtarmıştır. Yaşlı adamın dediğine göre Tarwater’ın kaderinde peygamber olmak vardır ve ilk görevi öğretmenin oğlu Bishop’ı vaftiz etmektir. Dayısı öldüğünde Tarwater kendini diğer tüm çocuklar gibi normal bir hayat sürmesini ve kafasına zorla sokulan hurafelerden kurtulmasını isteyen Rayber’ın kapısında bulur. Fakat geçmişi, yaşlı adamın hayaleti ve kafasındaki tekinsiz ses onu bir an olsun yalnız bırakmayacaktır. Tarwater’ın kutsallık ve dünyevilik arasında yaşadığı ikilem O’Connor’ın şaşırtıcı ve dokunaklı üslubunda hayat buluyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Katherine Behar’ın sergisi Pera Müzesi’nde 

SONRAKİ HABER

Fotoğrafınızı çeken bir hacker olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...