07 Ağustos 2016 10:38

Yenikapı miting alanına gelişler sürüyor

Yenikapı'da gerçekleştirilecek olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' için alana gelişler başladı.

Paylaş

Yenikapı miting alanında saat 17.00'de başlaması planlanan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' için katılımcılar alana gelmeye başladı.

Polisin trafiğe kapattığı caddelerden yürüyerek gelenler, güvenlik kontrol noktasına kurulan metal dedektörleri ve xray cihazlarıyla arandıktan sonra miting alanına alındı.

Sıcak hava nedeniyle mitinge katılanlar için alanın çeşitli bölgelerine koliler halinde içme suyu yerleştirildi. Arama noktasının hemen arkasında da Türkiye bayrakları dağıtıldı.

Sahnenin sol tarafında kalan basın platformunun hemen önüne geniş bir protokol alanı oluşturulurken sahnenin her iki yanına da Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dev posterlerinin asıldığı görüldü. Ayrıca basın plantformunun hemen üstüne 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazıldığı her iki yanına da "Vatan size minnettardır" notunun yazıldığı pankart asıldı.

Mitinge katılanlara kürsüden anonslarla, "Türk bayrağı dışında başka bayrak açmamaları", "döviz ve flama taşımamaları" uyarısında bulunuldu.

Alandaki görevlilerden kurallara aykırı bayrak ve flamaların toplanması istendi. Arama yapan görevlilere arama noktasından geçişlerde Türkiye bayrağı dışındaki bayrak flama ve dövizlere izin verilmemesi istendi.

Miting alanında Afganistan, Azerbaycan, Arnavutluk ve Suriye ordusuna karşı kurulan, Batı, Körfez ülkeleri ve AKP destekli 'Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağını taşıyanlar olması dikkat çekti.

Denizde savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti. Saat 13:00'ten itibaren Deniz Kuvvetlerine bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü. Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mitingi alanında 5, milyon su, 1 milyon gıda, 3 milyon bardak, 1 milyon şapka dağıtımı yapacak. Miting alanına ulaşım için 7 bin 000 otobüs, 203 tekne, 10 vapur hizmet verecek. Ayrıca mitinge süresince kent genelinde toplu taşıma da ücretsiz olarak hizmet verecek. Mitingte İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2500 Zabıta personeli, 900 temizlik görevlisi ve 500 program görevlisi yer allacak. Temizlik, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi dâhil ( polis hariç ) yaklaşık 13.000 kişi miting alanında görev yapacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ağaoğlu: Cumhurbaşkanı talimatı versin yarın kazmayı vuralım

SONRAKİ HABER

Muğla'da erkek şiddeti: Döverek öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa