07 Ağustos 2016 09:49

Türkiye, yumurta tüketiminde geride, tavuk tüketiminde önde

Türkiye kişi başı yılda tüketilen yumurta sayısında gelişmiş ülkelerin gerisinde kalırken tavuk eti tüketiminde ise Avrupalıların önünde yer alıyor.

Paylaş

Türkiye'de kişi başı yılda tüketilen yumurta sayısı 189 adetle ile gelişmiş ülkelerin tüketim oranının altında kalırken, yılda 21 kilo tavuk eti tüketimiyle de Avrupalıları geride bıraktı.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Tülin Aksoy, dünyada yılda 300 milyon ton et üretildiğini, bunun 3'te 1'inin tavuk eti olduğunu söyledi. Yılda 75 milyon ton yumurta üretildiğini belirten Prof.Dr. Tülin Aksoy, gelişmiş ülkelerde kişi başı yılda 200-250 yumurta tüketildiğini, Türkiye'de ise bu sayının 189 olduğunu söyledi. Prof.Dr. Tülin Aksoy, “Kırmızı eti az tükettiğimiz için bizim yılda en az 300 adet yumurta tüketmemiz lazım. Fransızlar, Ruslar, Japonlar yılda 300 adet yumurta tüketiyor ve aynı zamanda yine bizden daha fazla et tüketiyor” dedi.

Son yıllarda kişi başı tavuk eti tüketimi olarak Türkiye'nin Avrupa'yı geçtiğini belirten Prof.Dr. Aksoy, yılda kişi başı 21 kilo tavuk tükettiğimizi, Avrupa'da ise bu rakamın 20 kilo olduğunu anlattı. Prof.Dr. Aksoy, “Biz balığı, kırmızı eti az tüketiyoruz. Yumurta tüketimimizin artması lazım” diye konuştu. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li belediyeden fişleme anketi iddiası!

SONRAKİ HABER

Amik Ovası kuraklık tehdidi altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...