07 Ağustos 2016 09:42

CHP’li belediyeden fişleme anketi iddiası!

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırladığı bir anket ile çalışanları fişlediği iddia edildi.

Paylaş

CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırladığı bir anket ile çalışanları fişlediği iddia edildi.

“Personel Tanıtım Anket Formu” adı altında belediyenin işçi ve memurlarına doldurtulduğu ileri sürülen ankette, “Bu güne kadar herhangi bir cemaatin toplantı ve sohbetlerine katıldınız mı?”, “Bu güne kadar herhangi bir cemaate maddi yardımda buldunuz mu?”, “Sosyal medya hesaplarınızda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında veya sonrasında FETÖ/PDY'yi öven veya devleti-hükümeti yeren bir ifadeniz veya paylaşımınız oldu mu?” şeklinde sorular yer alıyor.

İsmini vermek istemeyen bir belediye çalışanı, daha önce de belediye tarafından bu tür anketlerin yapıldığını ve düşüncesini beğenmedikleri personelin ya işine son verildiğini ya da başka bir alana sürgün edildiğini öne sürdü. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından belediye de baskıların arttığını da ifade eden  belediye çalışanı, son günlerde muhalif olan herkesin cemaat ile ilişkilendirildiğini söyledi.

Anketi doldurmayanlar hakkında iç soruşturma başlatıldığını da kaydeden belediye çalışanı, ankette yöneltilen sorularla personelin siyasi düşüncelerinin öğrenilmeye çalışıldığını ve cevap vermek zorunluluğu olduklarını dile getirdi. Daha önce de Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ankara Su Kanalizasyon İdare Genel Müdürlüğü’nde (ASKİ) çalışanlara sosyal medya hesapları, referansları, eşlerinin bilgileri ve 15 Temmuz’a ilişkin fikirlerinin sorulduğu bir anket dolduıtulduğu ortaya çıkmıştı. (Hatay/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

40 yıl önce feshedilen örgütten 12 kişiye dava

SONRAKİ HABER

Türkiye, yumurta tüketiminde geride, tavuk tüketiminde önde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...