07 Ağustos 2016 09:35

40 yıl önce feshedilen örgütten 12 kişiye dava

Kendini 40 yıl önce fesheden Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü’nün (TKKKÖ) üyesi oldukları iddiasıyla 12 kişi hakkında dava açıldı.

Paylaş

Kendini 40 yıl önce fesheden Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü’nün (TKKKÖ) üyesi oldukları iddiasıyla aralarında Rojava’da yaşamını yitiren BÖG komutanı Bedrettin Akdeniz'in annesi Sebiha Akdeniz'in de bulunduğu 12 kişi hakkında dava açıldı.

Adana’da 24 Mayıs 2016’da yapılan operasyon ile gözaltına alınan 12 Devrimci Partili hakkında yürütülen soruşturma davaya dönüştü. Davadaki suçlama ise, kendisini 40 yıl önce fesheden “TKKKÖ örgütünün üyesi olmak”.

Devrimci Parti yönetici ve üyesi 10 kişinin tutuklu, Sebiha Akdeniz ile bir kişinin tutuksuz yargılandığı iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması 7 Ekim tarihinde görülecek.

İddianamede Adana’da da her yıl yapılan 8 Mart, 1 Mayıs, Newroz etkinliklileri suçlamalara dayanak yapıldı. Savcı, Devrimci Parti Adana Temsilcisi Hüseyin Ataş’ın özyönetim eylemlerine ilişkin DİHA’ya verdiği röportajı da suç delili saydı. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Menbicli kadının başından geçenler: Zorla evlilik...

SONRAKİ HABER

CHP’li belediyeden fişleme anketi iddiası!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...