07 Ağustos 2016 09:05

Menbicli kadının başından geçenler: Zorla evlilik...

Üç IŞİD militanıyla zorla evlendirilen Menbicli genç kadın, yaşadıklarını anlattı.

Paylaş

Xîtam El-Hisên El-Ebo El-Esaf (17) adlı Menbicli genç kadın, IŞİD'in kendisine yaşattıklarını ANHA'ya anlattı. 

Xîtam, ailesinin ölümle tehdit edilmesi sonucu zorla Ehmed El-Tirkistanî adlı IŞİD militanıyla evlendirilmiş. Dokuz ay boyunca onunla kaldıktan sonra sigara ve silah çalma suçlarından dolayı Xîtam’ı 'savaş mahkemesi'nde yargılamışlar.

Xîtam, mahkemeden sonra bir ay daha aynı IŞİD'li ile yaşamaya ediyor. Ehmed  El-Tirkistanî kod adlı IŞİD'li, QSD güçleriyle Qerqozaxê Köprüsü’nde girdiği çatışmada ölüyor.

Xitam'ın hikayesi devam ediyor. Sonrasında Kobanêli bir erkekle Menbic’de evleniyor. 15 gün onunla beraber kaldıktan sonra şehirden kaçarken onu da bırakıyor. 

Xîtam,  zorla evlendirildiği her üç IŞİD militanının da kendisini silah alım satımında dikkat çekmemek için Rakka, Musul ve Menbic’e götürdüklerini söylüyor. Xîtam, IŞİD'lilerin yan yan geldiklerinde çoğunlukla Türkçe konuştuklarını bu nedenle konuşulanları anlamadığını söylüyor.

'UYUŞTURUCU HAP ALIYORLAR'

Xîtam, evlendirdiği ilk IŞİD' mlitanına neden uyuşturucu hap kullandığını sorduğunu ve "Kafa kestikten sonra bu hapları kullanıyorum" cevabını aldığını söylüyor. 

Xitam, IŞİD militanının kendisine de hap verildiğini ama içmeyi reddetdiğini de belirtti.

Xîtam, daha sonra Menbicli savaşçıların  El-Lemb Kavşağı’na ulaştığını ve savaşçıların yanına koşarak, IŞİD'den kurtulduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Menbic operasyonunun 67 günlük bilançosu

SONRAKİ HABER

40 yıl önce feshedilen örgütten 12 kişiye dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...