06 Ağustos 2016 17:23

DTK’den Öcalan uyarısı

Darbe girişimi nedeniyle ertelenen DTK Ara Dönem Genel Kurul Toplantısı, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda başladı.

Paylaş

Darbe girişimi nedeniyle ertelenen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Ara Dönem Genel Kurul Toplantısı, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda başladı. DTK Eş Başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle ile Başkanlık Divanı üyelerinin yerlerini aldığı toplantıya BDP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, bazı HDP milletvekilleri ile DBP belediye eşbaşkanlarının yanı sıra KJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DBP ve HDP’li siyasetçiler de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hatip Dicle, 15 Temmuz akşamı beklenmeyen ama kendilerine yabancı gelmeyen siyasi bir darbeyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 21’inci yüzyıl demokratik cumhuriyetler dönemi denilen bir süreçte, 2016 yılında bir askeri darbenin geliştiğine dikkat çeken Dicle, “Türkiye gibi Avrupa Birliği’ne girmeye çalışan ve kendisini demokratik bir ülke olarak göstermeye çalışan bir ülkede darbe yapılıyorsa, bunun üzerinde durmak gerektiğini” ifade etti.

Dicle, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 5 Nisan’dan beri bir tecrit altında olduğunu ve ailesiyle görüştürülmediğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’nın hayatının tehlikede olduğu bir süreçte, sadece Adalet Bakanı’nın bilgilendirmesinden tatmin olamayız. Tekrardan bir görüşmenin başlanılması, çözüm masasına dönülmesi konusunda bir testten geçtiğinizi bilmeniz gerekiyor. Sayın Öcalan’dan haber alınıncaya kadar, giderek artan bir tempoyla meydanlarda olmayı, bu konuda sabrımızın son noktasına dayandığını göstereceğiz” dedi.

DTK Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, tarihi bir dönemde DTK’nin genel kurul gerçekleştirdiğini belirterek, yaşanan süreç karşısında ortaya konulacak planlamanın önemli olduğunu vurguladı. Tuncel, “Yapılan darbe girişimi ile devlete sızma durumu yok, devleti ele geçirme durumu var. AKP’nin ittifakı bozulmuştur, savaş politikaları karşısında yenilmiştir. Askeri darbe püskürtülmüş gibi görünebilir, ama halen bu tehlike devam ediyor. Bunu AKP de Erdoğan da biliyor” diye konuştu. Tuncel, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek, tecrit ile Kürt halkının sinir uçlarına dokunulduğunu vurguladı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Delil bulamayınca sol tarihi incelemişti!

SONRAKİ HABER

Dink cinayeti soruşturmasında 1 şüpheli tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...