06 Ağustos 2016 17:15

Delil bulamayınca sol tarihi incelemişti!

İzmir’de Gezi Direnişi döneminde tutuklanan kişiler hakkında iddianame hazırlayan savcı Ender Karadeniz 'FETÖ' kapsamında tutuklandı.

Paylaş

Hakim ve savcılara yönelik “FETÖ/PDY soruşturması” adı altında yürütülen soruşturma kapsamında İzmir’de Gezi Direnişi döneminde tutuklanan kişiler hakkında iddianame hazırlayan savcı Ender Karadeniz de tutuklandı.

İzmir’de Gezi Parkı Direnişi sonrası 5 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden Faruk Erdoğan, Hicri Selviler, Miraç Vayiç, Mehmet Barışcan Yalçın ve Ulaş Arslan sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmış, 17’şer yıl ceza istemiyle dava açılmıştı. Savcı Ender Karadeniz, Gezi direnişi için hazırladığı iddianamede somut delil bulamayınca, sanıkları illegal bir örgüte bağlamak için Türkiye sol tarihinden çok sayıda örgüte atıfta bulunmuştu.

Doktor Hikmet Kıvılcımlı ve Mihri Belli’den Mahir Çayan’ın düşüncelerine ve yine Politikleşmiş Askeri Stratejik Savaş’ın (PASS) ince ayrıntılarına kadar tek tek inceleyen savcı Karadeniz, iddianameyi Devrimci Halk Kurtuluş Partisi- Cehphesi (DHKP-C) örgütüne bağladı. Karadeniz tarafından tutuklanan 5 kişi bir yıl tutuklu kaldıktan sonra ilk mahkemelerinde tahliye edilmişti. Darbe girişimi sonrası savcı Karadeniz, “Anayasayı ihlal, hükümete karşı suç, hükümete karşı silahlı isyan, silahlı örgüt üyeliği” suçlamalarıyla sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İntihar eden Arpalı’nın kardeşi: Davalar tek tek irdelenmeli

SONRAKİ HABER

DTK’den Öcalan uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...